Liduvina Gil presenta la programació per a commemorar el Dia Universal dels Drets de la Infància

La regidora de la Infància, Liduvina Gil, ha comparegut este matí en roda de premsa per a presentar la programació d’activitats culturals i didàctiques que ha organitzat l’Ajuntament de Gandia, en col·laboració amb aquest organisme local, per als pròxims dies 19 i 20 de novembre amb motiu de la celebració del trenta-dosè aniversari del Dia universal dels drets de la infància i l’adolescència (20 de novembre), una efemèride a la qual el consistori se suma any rere any.

Esta celebració és molt significativa per a la nostra ciutat perquè el mes de juliol passat esta va ser nomenada “Ciutat Amiga de la Infància”, una distinció que lliura UNICEF Espanya al costat del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, i  l’Institut Universitari de “Necessitats i Drets de la Infància i l’Adolescència” de la Universitat Autònoma de Madrid, amb l’objectiu de millorar el benestar de la infància impulsant polítiques locals que garantisquen el desenvolupament ple de xiquets, xiquetes i adolescents, amb un enfocament de drets de la infància, equitat, participació i de coordinació (multinivell, i amb actors clau de diferents sectors).

Sobre este acte commemoratiu, Gil ha assenyalat que es tracta d’una fita molt important per al Consell Local de Participació de Gandia, representat per xiquetes i xiquetes de Gandia dels cursos de 5é i 6é dels centres educatius del municipi, ja que marca l’inici del seu càrrec com a membres del Consell de la Infància.

“L’essència és fomentar el coneixement des de la infància i promoure el seu benestar a través d’activitats culturals i didàctiques”, ha destacat sobre esta IV edició del Consell de la Infància que es constituirà de manera oficial el dia 19 i al qual participaran un total de 37 xiquets i xiquetes per a proposar, durant els pròxims mesos, millores per a la ciutat que s’adapten a les seues necessitats per tal de “configurar una ciutat més sostenible, inclusiva i amigable”, entre les quals destaquen la reivindicació d’espais a l’aire lliure per a jugar a la pilota de manera segura, entre altres.

Al respecte, Gil ha explicat que enguany el Consell de la Infància està integrat  per tots els centres educatius de la ciutat, fet que “demostra l’interés de la comunitat educativa d’integrar polítiques d’infància en les seues aules” a través de l’adhesió al programa ‘La Infància pren el micro’.

Finalment, l’edil socialista ha reivindicat la reputació de Gandia en matèria d’Infància, ja que compta amb un conseller nomenat per a formar part del Consell Estatal d’infància, i amb altres quatre per a este organisme a escala autonòmica, i ha convidat a grans i menuts a participar en esta festa pels Drets de la Infància.

Les activitats previstes per a la celebració del Dia Universal de la infància i l’adolescència són les següents:

Divendres 19

  • Recepció a l’Ajuntament de la Directora General d’Infància i Adolescència i Vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Rosa Molero, i de la Responsable del Programa Ciutat Amigues de la Infància d’UNICEF Comunitat Valenciana. Es tracta d’un acte on aquests organismes reconeixen les polítiques desenvolupades pel consistori envers la infància.
  • A partir de les 12h: inauguració de la Placa Gandia Ciutat Amiga de la Infància per part de les dues personalitats anterior i per part dels representants del Consell de la Infància a la Biblioteca Infantil del Parc de l’Estació, un símbol que es pretén estendre a la xarxa de biblioteques i diversos punts estratègics de la ciutat per difondre la seua pertinència a la Xarxa Ciutats Amigues de la Infància.

Seguidament, els consellers i conselleres de la Infància aniran col·locant les peces per muntar entre tots el trencaclosques de la infància de Gandia, el disseny del qual està elaborat perquè puga itinerar pels centres educatius i promoure, així, els drets de la infància entre tota la comunitat educativa.

  • 16.30h: Plenari de Constitució de la IV Edició del Consell de la Infància al Saló de Plenaris d l’Ajuntament, acte que es podrà seguir a través del canal municipal de YouTube.
  • A partir de les 17.45h: espectacle per a tots els públics “Il Criceto”, un enorme artefacte ple de sorpreses” que s’iniciarà a la Plaça Major i que itinerarà pels carrers més cèntrics de Gandia.
  • De 17h a 20h: espectacle per a tots els públics “Giravolta titelles” a la Plaça Jaume I.

Dissabte 20

  • De 11h a 14h i de 17h a 20h: espectacle per a tots els públics “Giravolta titelles” a la Plaça Jaume I.

Cal esmentar que totes les activitats han estat triades pels consellers i consellers, un fet que “m’enorgulleix donat que tenim una infància tan preparada i tan participativa”, ha emfatitzat Gil, qui ha afegit que aquesta també estarà present a la Cavalcada de Reis, entre altres activitats organitzades de manera conjunta amb la Junta Major de les Germandats de la Setmana Santa de Gandia.