Liduvina Gil presenta la sisena edició del concurs de cartells del Dia Mundial Sense Tabac

La regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, acompanyada per Eva Maurí, tècnica de la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives (UPPCA) han presentat este matí el concurs amb motiu del Dia Mundial sense tabac.

Es tracta de la sisena edició del Concurs de Cartells Dia Mundial sense tabac, una acció reivindicativa que el departament de Sanitat i Polítiques Saludables i la UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives) de l’Ajuntament de Gandia, amb la col·laboració de l’àrea de Salut Pública i el Consell dels Jovens, promou cada any per conscienciar i per sensibilitzar la joventut sobre la importància de comptar amb espais saludables sense fum el Dia Mundial Sense Tabac (31 de maig).

Gil ha explicat que el darrer informe de l’Observatori Espanyol de les Drogues i Addiccions revela que el tabac és la segona substància considerada com a droga legal que més es consumeix, només superada per l’alcohol. El 38% dels alumnes de 14 a 18 anys afirma haver consumit tabac alguna vegada mentre que el 23,9 reconeix haver fumat en els darrers trenta dies sent el 9% els que consumeixen de manera diària.

L’edil socialista ha mostrat la seua preocupació perquè la prevalença del tabaquisme siga superior en les dones i que s’inicia en el seu consum a partir dels catorze anys. “Tenim un grup gran de joves que comencen molt aviat en aquest tipus de consum i hi hem d’incidir per evitar-ne el consum i treballar en la conscienciació”

Per la seua banda, Eva Maurí ha declarat que el concurs està dirigit a l’alumnat de 12 a 14 anys de qualsevol centre educatiu de la nostra ciutat (1r i 2n d’ESO) i consistirà, de la mateixa manera que a les darreres campanyes, en l’elaboració d’un dibuix original (un per persona) que done suport a la frase “Per mi, el 31 de maig, Dia Mundial Sense Tabac, significa…” i que projecte aquesta reivindicació. Els cartells es podran presentar del 26 d’abril al 17 de maig. El lliurament de premis tindrà lloc el 31 de maig a la Biblioteca Central.