Liduvina Gil presenta una campanya informativa per a evitar la propagació del coronavirus a Gandia

La regidora socialista Liduvina Gil ha presentat una campanya informativa adreçada a tota la ciutadania de Gandia amb recomanacions bàsiques per tal d’evitar la propagació de la covid-19. “A Gandia hem fet una bona feina tots junts: sanitaris, cossos de seguretat, voluntaris, veïns, la gent gran i els nostres xiquets i xiquetes. La gran majoria hem complit les normes durant el confinament i, ara, s’obri una nova etapa on tots hem de ser conscients que el virus seguix ací i que hem de continuar prenent totes les precaucions i seguint tots els consells que s’emeten des de les autoritats“, ha indicat l’edil de Sanitat i Polítiques Saludables, qui ha destacat que “no només es tracta d’una campanya per a evitar nous contactes, sinó que també hem de ser conscients que d’esta manera ajudem a recuperar l’economia“.

La campanya té tres vessants. La primera és un estand informatiu on es recordaran les mesures de distanciament social, com posar-nos i treure’ns la mascareta amb seguretat i incidir en la importància del seu ús, com rentar-se les mans o com utilitzar l’hidrogel.

La segona part de la campanya està dirigida als més menuts i s’anomena ‘Jo em llave les mans, i tu?’. Així, es lliurarà als xiquets i xiquetes una xapa amb la imatge de la campanya, per a recordar-los la importància de rentar-se les mans i les mesures de distanciament, perquè ells mateixos siguen els encarregats de transmetre el missatge a la gent gran. La campanya va començar ahir i s’allargarà fins al pròxim diumenge, recorrent tots els barris de la ciutat.

Per últim, es portarà a terme una campanya informativa on 14 persones recorreran tots els espais públics, sobretot les terrasses dels bars i les places, recordant el manteniment de la distància mínima de seguretat i, si no pot ser, l’ús de mascaretes. Estes persones també seran les encarregades d’informar els comerços i aclarir a la ciutadania el tipus d’activitats que obrin les seues portes.