Liduvina Gil recorda les llibertats individuals aconseguides amb governs socialistes

La candidata socialista de la comarca de la Safor al Congrés dels Diputats, Liduvina Gil, continuava ahir en la seua ronda d’actes territorials pels diferents districtes de la ciutat amb l’acte al barri de Benipeixcar, on un centenar de veïns van acudir a escoltar les explicacions de Gil.

Una vegada més, la candidata al Congrés va centrar el seu discurs en recordar les llibertats individuals i els avenços en polítiques socials que s’han donat a Espanya en períodes de governs socialistes, com les lleis del divorci, de l’avortament, del matrimoni homosexual, de la memòria històrica o de la paritat, entre d’altres, així com la potenciació de serveis públics com l’educació i la sanitat.

Gil va fer servir una explicació que va utilitzar l’expresident del Govern, Felipe González, durant el míting celebrat a València diumenge passat i segons la qual, els problemes econòmics no són l’excusa per a retallar en polítiques socials i públiques. Així, i parafrasejant González, Gil va explicar que els socialistes van ser capaços de potenciar sanitat i educació públiques amb molts menys diners per habitant dels que li corresponen ara a Espanya.

Com en la resta d’actes territorials, Gil va estar acompanyada pel secretari general dels socialistes de Gandia, José Manuel Orengo, per a qui sempre és especial parlar a Benipeixcar, el seu poble de tota la vida. Davant els seus veïns, Orengo va centrar el seu discurs en explicar algunes de les claus del programa electoral de Rubalcaba per a les eleccions.

Acte en defensa de l’educació pública i la cultura

En la jornada de hui, Gil ha continuat amb les seues visites als mitjans de comunicació acudint a l’estudi de Tele 7 Safor, on el seu director d’informatius, Daniel Ardid, ha estat comentant les claus de la campanya electoral que els socialistes estan portant a terme.

Just després, Gil i Orengo s’han reunit amb la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor (FAES), on el seu president, Rafael Juan, acompanyat per una nodrida representació dels seus associats, han estat escoltant les propostes que els socialistes presenten per a estes eleccions en matèria d’ocupació i economia.

Però la cita més important de la jornada tindrà lloc esta vesprada i reunirà als professionals dels sectors educatiu i cultural de la comarca en un acte que simbolitza la ferma defensa dels socialistes matèries culturals i educatives. Per a la cita s’ha escollit un lloc que anava a ser emblemàtic per a aquests dos camps fins l’arribada del govern del PP a Gandia: la Universitat Popular Infantil.

A més, l’acte comptarà amb la presència d’una de les personalitats del socialisme valencià més vinculades al món de la cultura, Carmen Alborch, actual candidata al Senat pel PSPV-PSOE, que acompanyarà a Liduvina Gil i a José Manuel Orengo en un acte obert per a tota la ciutadania que tindrà lloc a parir de les 20 hores i on es donaran cita representants i professionals de la cultura i l’educació.