Liduvina Gil: “Torró s’ha dormit amb el concurs d’idees per a la zona de l’actual hospital”

Després de la convocatòria de la Mesa de Contractació del concurs d’idees per als usos que es donaran al solar que actualment ocupa l’hospital Francesc de Borja, situat en el barri de Roís de Corella, els Socialistes de Gandia ens congratulem que s’hagen obert els sobres per a conéixer les diverses propostes plantejades.
No obstant això, volem mostrar la nostra preocupació pel considerable retard en el procediment del concurs d’idees, ja que està previst que a principis del pròxim any es duga a terme el trasllat al nou hospital situat en el polígon de Sanxo Llop, segons ha assegurat en nombroses ocasions l’alcalde de Gandia. “Pensem que el Govern de Torró s’ha dormit, amb una falta de planificació total alhora d’executar el procediment d’este concurs d’idees, donat que, com a mínim, es perdrà un any en tot el procés”, indica la regidora socialista Liduvina Gil.
Així, a partir d’ara els tècnics de la Mesa de Contractació encara han de valorar les propostes presentades. A continuació, es duran a terme reunions sectorials amb els veïns i comerciants de Roís de Corella per a consensuar un projecte definitiu. Més tard, es desenvoluparà el projecte d’execució, que haurà de presentar-se a Madrid per a poder revertir el solar. I, finalment, caldrà buscar un inversor privat que estiga disposat a fer-se càrrec de l’obra.

 

 

“Des del Grup Municipal Socialista recolzem a l’Alcalde perquè es puguen accelerar tots els tràmits el màxim possible, però li recordem que durant la present legislatura ha tingut temps suficient per a realitzar el concurs d’idees, que hauria d’haver-se plantejat molt abans”, considera Gil.
D’esta manera, una vegada quede lliure l’edifici de l’actual hospital Francesc de Borja, este espai quedarà inactiu, per la qual cosa disminuirà l’activitat que actualment es genera en la zona. “El districte de Roís de Corella s’ha abandonat per part del Govern d’Arturo Torró durant esta legislatura. Cal destacar que el president de la Junta de Districte de Roís de Corella, Guillermo Barber, no ha sabut mantenir el barri viu i dinamitzat”, conclou Liduvina Gil.