Liduvina Gil valora positivament l’aprovació de la nova llei valenciana del joc

La regidora socialista a l’Ajuntament de Gandia Liduvina Gil ha valorat de manera positiva l’aprovació per part de les Corts Valencianes de la Llei del Joc, una de les votacions més importants i esperades dels últims 20 anys, la qual va tindre lloc ahir. Amb esta nova nova llei es pretén frenar la gran proliferació de cases d’apostes, així com l’increment de la segona addicció més tractada actualment: la ludopatia. Les cases d’apostes s’han incrementat en un 800% des dels últims 5 anys a la Comunitat Valenciana i, a la vegada, han contribuït a augmentar el nombre de persones que sofrixen esta greu addicció.

Esta llei dóna solució a un dels grans problemes de les cases d’apostes, la localització geogràfica on s’establixen. Estratègicament, estes empreses s’instal·len molt a prop dels centres educatius amb la intenció de captar l’atenció dels més joves i vulnerables, els adolescents, ha explicat la regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, qui ha incidit que “per a un adolescent que està en un període de reafirmació personal i separació identitària dels seus pares, la idea que li oferix la casa d’apostes és molt temptadora, per a no dependre tant dels seus progenitors. Sabem que, com més a la vista i a prop està l’addició pitjor serà per a l’adolescent, ja que es veurà més temptat a efectuar l’acció d’apostar”.

Des de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), que pertany al Departament de Sanitat i Polítiques Saludables de l’Ajuntament de Gandia, s’han ressaltat aspectes claus d’esta llei que ja està en vigor, com ara la prohibició d’establir una casa d’apostes a menys de 850 metres de la població vulnerable, com són els centres educatius i aquells inclosos al registre de persones excloses d’accés a l’aposta; evitar la concentració d’estes sales d’apostes en els barris més humils, els quals són els que més aposten; les màquines escurabutxaques hauran d’activar-se amb un control remot, evitant així que els menors d’edat puguen jugar i limitant el seu ús per a la resta; tots els diners procedents de les sancions que s’apliquen es destinaran a realitzar una estratègia de prevenció i tractament de l’addicció, i es restringix la publicitat del joc, que estarà prohibida en els mitjans de comunicació públics i en l’exterior dels locals de joc.