Liduvina Gil i Miguel Ángel Picornell presenten la campanya de conscienciació ciutadana ‘Juga Net’

Els regidors de Sanitat i Polítiques Saludables i Serveis Bàsics al Ciutadà i Qualitat Urbana, Liduvina Gil i Miguel Ángel Picornell, respectivament, han presentat en roda de premsa la campanya ‘Juga Net. Per una convivència cooperativa i participativa’ amb la qual l’Ajuntament de Gandia pretén conscienciar la ciutadania sobre la recollida d’excrements de gossos i l’abandonament de mobles vells, matalassos i altres andròmines als espais públics amb l’objectiu de tindre una ciutat més neta i saludable.

Després de presentar el vídeo de la campanya, Gil ha emfatitzat que “tot i que hi ha persones cíviques que complixen, altres deixen els excrements de les seues mascotes davant la porta dels domicilis o establiments comercials, o permeten que orinen a les faroles o les façanes dels edificis, generant múltiples problemes entre el veïnat”.

En este sentit, la campanya, que servix per a crear consciència i impedir que passen estos problemes, està dirigida sobretot a la joventut de la ciutat, ja que les estadístiques amb què compta l’ajuntament revelen que és este sector el que més deixadesa demostra al respecte. A més, cal tindre en compte que un gos de 15 quilos de pes genera 15 quilos mensuals d’excrements, el que suposa un problema de salubritat.

Per la seua part, Picornell ha fet una crida per la responsabilitat a la gent que té mascotes, ja que “Gandia és una ciutat de tots i totes, i és la totalitat de la ciutadania qui paguem pels servicis que dóna Gandia. Tindre un gos és una responsabilitat i una bossa és un element barat, de manera que hauríem de conscienciar-nos del fet que, encara que els carrers es netegen freqüentment, seria impossible netejar-los cada vegada que es produïxen estos fets”.

Respecte a l’abandonament de mobles vells i altres andròmines, el regidor socialista ha assenyalat que “no totes les ciutats disposen del servici gratuït de recollida que oferix Gandia”, i ha advertit que “esta irresponsabilitat, que causa un problema d’imatge estètica que no es correspon amb la idea global d’una ciutat com Gandia i que altera els recorreguts preestablerts pels servicis de recollida, suposa una alteració de l’ordenança de la convivència que pot comportar sanció econòmica”. El telèfon del servei gratuït de recollida d’objectes voluminosos és el 96 286 11 10.