L’incompliment de la Generalitat i la desídia de Torró són una bandera roja permanent per a Gandia

Com cada vegada que no plou prou i el clavegueram entra en càrrega, la platja de Venècia s’inunda d’aigües fecals. EPSAR, l’Entitat Pública de Sanejament de la Generalitat que gestiona el clavegueram i la depuradora, es va comprometre fa 5 anys amb l’anterior alcalde del Grau, Vicent Sarch i el cap de servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Gandia a fer les reparacions necessàries que corrisquen els sobreeixidors que tiren els residus, però no s’ha fet res. Des d’aleshores veiem que, estiu rere estiu, es repeteix el vergonyós problema. La depuradora podria també separar la part orgànica dels residus per disminuir els efectes, però sospitem que tampoc aplica el tractament amb tota la intensitat deguda perquè es tracta de productes cars.

Davant la falta de resposta de la Generalitat i l’oblit del govern municipal, que projecta passarel sense intenció de netejar el que flueix per sota, els veïns de Venècia s’han mobilitzat per recollir signatures que exigeixen solució.

Davant d’aquesta situació, els socialistes volem mostrar el nostre suport als veïns. El regidor socialista, José Manuel Orengo, apunta que “els veïns són els principals perjudicats per aquest incompliment i desídia encara que aquesta bandera  roja permanent a la platja és una vergonya per a esta ciutat”. Per això, “demanem que, amb la participació de Universitat i els tècnics d’EPSAR, els veïns i el propi Ajuntament, es done una solució el més àgil possible que evite que la platja de Venècia es convertisca en un abocador incontrolat”.