Llum verda a l’ampliació i la remodelació dels IES Ausiàs March i Tirant lo Blanc, respectivament, amb una inversió

Gandia, 17 de juliol de 2018.- La Conselleria d’Educació ha acceptat la delegació de competències per tal que l’Ajuntament inicie els tràmits per a la redacció i execució dels projectes d’adequació i ampliació de l’IES Ausiàs March i la remodelació de l’IES Tirant lo Blanc, dos actuacions molt esperades que suposaran una inversió de 10’5 milions d’euros, incloses dins el pla Edificant de la Generalitat. Així ho han anunciat aquest matí l’Alcaldessa, Diana Morant i la vice-alcaldessa i regidora de Polítiques Educatives, Lorena Milvaques.

“Hui és un dia d’alegria, perquè es demostra, una vegada més, l’aposta ferma del Govern del Botànic i Gandia per l’educació, després de 20 anys d’abandonament. Si tenim en compte l’aplicació de la Xarxa Llibres, que garanteix la gratuïtat dels llibres de text per a tots els xiquets i xiquetes, o la gratuïtat també de l’educació infantil de 2 a 3 anys (i que hans permés rescatar les Escoletes Infantils), podem dir que aquesta és la legislatura de l’educació a Gandia. Marcada per la sintonia entre el Govern del Botànic i el de Gandia”, ha assegurat Morant, qui ha agraït els esforços polítics i tècnics dels departaments d’Educació i Urbanisme. “Gandia ha fet els deures i hem estat una de les primeres ciutats en presentar la documentació dels 13 educatius que s’acollien a l’Edificant”.

Per la seua banda, Milvaques ha recordat que, amb l’Ausiàs March i el Tirant, ja es troba en execució el 73% dels projectes de l’Edificant a Gandia. De la inversió prevista, 20 milions d’euros, només resten 5’6.  S’ha acceptat ja la delegació de competències en favor de l’Ajuntament per a les actuacions al CEIP Joan XXIII, CEIP Benipeixcar, per al nou centre de Les Foies, més els dos de secundària. “I tot això, només 9 mesos després que la Generalitat anunciara el Pla Edificant i quatre des de que el Ple de l’Ajuntament sol·licitara acollir-se’n, el que demostra la implicació de la Conselleria d’Educació del company Vicent Marzà i el govern de Gandia”.

La vici-alcaldessa ha anunciat que demà mateix hi ha dues reunions informatives a l’Ajuntament entre tècnics del departament d’Urbanisme i representants de les comunitats educatives de l’IES Ausiàs March i  l’IES Tirant lo Blanc, a les 12 i a les 13 h, respectivament.

 

IES Ausiàs March

Les obres previstes són les d’adequació i ampliació de les actuals instal·lacions del centre, d’acord amb les noves necessitats i la vigent normativa aplicable:

 • 16 unitats d’educació secundària obligatòria.
 • 8 unitats de Batxillerat (Ciències i Tecnologia + Humanitats i Ciències Socials).
 • Cicles formatius (2 aules Serveis administratius).

És per aquesta raó, que s’ha modificat i incrementat l’actuació respecte al projecte del 2006, amb una línia i un altura més de construcció del centre. També augmenta considerablement la inversió en 2’5 milions, fins a situar el cost estimat en 8.489.134,05 €.

 

IES Tirant lo Blanc

Les actuacions previstes, en un període estimatiu de 12 mesos, són:

 • La substitució de les cobertes d’amiant en els edificis de tallers.
 • Instal·lació de sistemes de ventilació en els tallers.
 • Ampliació i adequació de les instal·lacions elèctriques.
 • Substitució de les fusteries exteriors (portes, finestres i elements de protecció solar).
 • Adequació del centre al Codi Tècnic DB-SI (recorreguts evacuació més senyalització).
 • Reforma integral dels nuclis de condícies (zones humides).
 • Substitució de la caldera i adequació de les instal·lacions de calefacció (passar a gas natural).
 • Reforma integral dels revestiments ceràmics dels paraments interiors del centre.

El cost estimat del total de l’actuació és de 2.046.924,20 €.

 

Terminis

Ara s’inicia un procés de tràmits administratius previs a l’inici de les obres. En primer lloc, hi haurà una Junta de Portaveus prèvia a la sessió plenària ordinària del pròxim dimarts, 24 de juliol, en la qual s’aprovarà la delegació de competències. Aleshores, l’Ajuntament podrà iniciar el procés de licitació per a la redacció dels projectes, al que li seguirà la licitació de les obres.

El Govern local ha volgut ser molt caut a l’hora d’avançar terminis d’execució, ja que hi poden sorgir modificacions puntuals. Tot i això, en el cas del Tirant la previsió és de 12 mesos, aproximadament. I dos anys per a l’Ausiàs March. Cal recordar, que el Pla Edificant és del 2018 al 2020.