L’ocupació hotelera s’incrementa a Gandia quasi un 20% respecte al mes d’octubre del 2015

L’Associació Empresarial Hotelera de Benidorm i la Costa Blanca (HOSBEC) ha publicat les dades d’ocupació hotelera de Gandia del passat mes d’octubre. Unes dades que llancen una ocupació mitjana del 91,4% durant el passat mes i on destaca l’augment de 19,9 punts percentuals respecte al mateix mes de l’any passat.

Des del Departament de Turisme de l’Ajuntament de Gandia s’han mostrat satisfets pels resultats obtinguts, ja que suposen un suport als bons resultats de la passada campanya estival i impliquen la prolongació de la temporada turística a la nostra ciutat amb el afegit que això suposa de cara a la desestacionalització de la platja i la generació d’ocupació.

Les bones xifres d’ocupació hotelera es deuen en part a activitats que han comptat amb la col·laboració o organització del consistori gandià, com ara el Full ICAN Gandia, el Torneig Internacional de Tennis Carmen Perea o l’stage de pretemporada realitzat per tennistes francesos, fruit de la col·laboració públic-privada posada en marxa en les Meses de Turisme que busquen el desenvolupament d’activitats esportives i familiars en la línia que manté l’actual Govern local.

L’ocupació mitjana en els establiments de tres estrelles es va situar en el 94,6% durant la primera quinzena, i va pujar fins al 99,80% durant els últims 15 dies del mes passat. En el cas dels hotels de 4 estrelles, les xifres van arribar el 93,5% durant els primers quinze dies, mentre que la segona quinzena va arribar al 84,4%.

Per procedència, els visitants seguixen tenint un marcat caràcter nacional, ja que suposen el 86,10%, mentre que els turistes estrangers van suposar el 13,90%. Entre els visitants forans, els turistes francesos suposen pràcticament el 8% (7,70%) seguits de visitants procedents de Regne Unit amb un 2,60%, Holanda (1,30%) i Itàlia (1.10%).