L’oficina d’atenció a les persones migrades de Gandia rep un total de 126 refugiades d’Ucraïna

Finalitzada la primera part del dispositiu especial posat en marxa pel consistori el 8 de març passat, des de l’Ajuntament de Gandia s’ha valorat positivament la implicació de la ciutadania i la feina que s’ha realitzat des dels diversos departaments implicats per a canalitzar tota l’ajuda de la ciutat a Ucraïna i a les persones refugiades d’aquell país que s’han desplaçat fins al nostre municipi.

D’esta manera, s’informa que l’oficina d’atenció a les persones Migrades (Pangea) situada en la plaça de les Xocolateres, en el Centre Joan Climent, ha atès durant este període de temps un total de 126 persones. En este espai, les persones refugiades han comptat amb servei de traducció i una psicòloga que, juntament amb tècnics municipals, els han ajudat respecte a qüestions relatives a acolliment i allotjament de famílies.

Pel que fa a l’educació, fins al dia d’ahir un total de 28 xiquets i xiquetes ucraïnesos han sigut escolaritzats en diferents trams que van des de l’escoleta infantil a tercer d’ESO. 11 centres escolars diferents, tant públics com concertats, han participat en este procés.

Finalment, i pel que respecta a la recollida de material, els centres de recollida situats en l’Espai Baladre i en el Centre Cívic Roís de Corella han funcionat perfectament, gràcies a la col·laboració de voluntaris, Protecció Civil i els departaments implicats. Ja s’han enviat dos camions amb material al punt centralitzat de València i s’està a l’espera de realitzar un nou enviament. S’hi ha recollit milers de quilos gràcies a la col·laboració ciutadana.