Lydia Morant: “El treball conjunt ens ajuda a ser més eficients i propers amb la ciutadania”

La regidora de Protecció, Seguretat i Convivència, Lydia Morant, i el comissari principal i cap de la Policia Local de Gandia, José Martínez Espasa, han fet hui un balanç de les accions realitzades pel cos durant el mes de novembre.

L’octubre passat, tots dos van presentar la campanya de proximitat que ja ha posat en marxa la policia. Entre altres mesures, van comentar que, a partir d’aquell moment, es faria un balanç de totes les accions del cos cada mes amb l’objectiu de valorar i destacar les accions més importants en matèria de seguretat.

Pel que fa a l’espai públic, durant el mes de novembre es van fer 185 accions relacionades amb l’ocupació de la via pública i 92 amb esdeveniments. Morant ha explicat que este darrer apartat fa referència, sobretot, a activitats falleres, festes de barris i esdeveniments esportius, així com a actes institucionals o d’índole solidària, com és el cas de la matinal d’”Alma de Acero”.

Pel que fa al trànsit i la seguretat, Espasa ha comentat que dels 86 accidents de trànsit que hi va haver, 4 van ser amb vehicles de mobilitat personal. Tot i això, ha assegurat que, «encara que es tracta d’un fenomen creixent, l’ajuntament està realitzant una campanya preventiva al carrer i donant consells d’ús en xarxes socials per evitar estes situacions».

Sobre el programa de l’Agent Tutor, este va comptar amb un total de 64 intervencions relacionades amb el control de l’absentisme i les localitzacions específiques d’alguns menors que no havien anat a classe. A més, també es van procurar altres serveis com el control als patis o les entrades i eixides de les escoles, el nombre d’intervencions de les quals, ha assenyalat Espasa, «ha pogut arribar perfectament a 300».

En l’àmbit de la seguretat ciutadana, es van atendre un total de 22 persones, la majoria víctimes de violència de gènere, i es va intervenir en 22 actes vandàlics contra el patrimoni. Tenint en compte les 18 accions que es van dur a terme entre la unitat de drons i l’UCAN, hi va haver un total de 66 accions relacionades amb esta matèria al llarg del mes.

Finalment, i pel que fa als serveis assistencials de la policia, la regidora socialista ha afirmat que «el Govern local considera que és molt important treballar des de la proximitat i la prevenció per ajudar la ciutadania». Així, es van practicar un total de 52 serveis humanitaris entre els quals hi va haver diferents ajudes a gent gran, i es van atendre 8 intents de suïcidi amb un resultat positiu i 6 casos de persones sense llar.

Amb estes dades, ha esmentat l’edil, es demostra que «treballar juntament amb departaments com els Serveis Socials o els Serveis Bàsics, i estar coordinats amb institucions com els jutjats, la Policia Nacional o la DGT, ajuda a ser més eficients, propers, i a poder arribar a tota la ciutadania».