Maribel Codina, Isabel Morant i Agustina Pérez seran reconegudes enguany a la setena edició de l’Homenatge a les Dones

La regidora Liduvina Gil ha comparegut en roda de premsa per anunciar els noms de les tres dones que més puntuació van tenir durant l’últim Consell de la Dona celebrat el 31 de gener passat per a ser reconegudes a l’Homenatge a les Dones d’enguany.

Així doncs, enguany seran reconegudes Maribel Codina Tomás, actualment presidenta de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) en Gandia; Isabel Morant Deusa, doctora en Geografia i Història per la Universitat de València; i Agustina Pérez López, llicenciada en Filologia Romànica per la Universitat de Salamanca.

Totes tres rebran el dia pròxim 4 de març a les 19 hores al Teatre Serrano el seu merescut homenatge en un acte per reconéixer la tasca de la dona a la societat gandiana.

Gil ha disculpat l’absència de la regidora d’Igualtat, diversitat i Polítiques Inclusives per un tema de salut. L’edil socialista ha explicat que van ser sis les candidatures que es van sotmetre a votació.

“Totes són referents a la nostra ciutat, però només tres són designades cada any a la programació amb motiu del Dia Internacional de les Dones que se commemora el dia 8 de març”, i ha afegit que “el 8 de març continua sent una referència i una data importantíssima. Cal recordar tristament que encara es commemora perquè, malgrat tot, continua existint una important desigualtat entre homes i dones i que mes rere mes continuen augmentant el nombre de dones assassinades o maltractades per homes i aspectes com la bretxa salarial són un fet diari”.