Marxuquera comptarà amb un càmping d’interior que augmentarà l’oferta turística de qualitat i sostenible de Gandia

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada pel president de la Junta de Districte de Marxuquera, José Manuel Prieto, l’edil de Turisme i Platges, Vicent Mascarell, i diversos membres del Govern local, han visitat les instal·lacions del nou càmping que s’està construint a Marxuquera i que obrirà les portes pròximament. Durant la visita han estat acompanyats pel propietari del càmping, Ángel Ribes.

Esta nova instal·lació es convertix en el primer càmping d’interior de la ciutat i se situa a la serra Falconera, a Marxuquera Alta, en una finca agrícola de 120.000 metres quadrats. El càmping té 100 parcel·les de diferents mides de les quals 90 són per a autocaravanes i la resta per a tendes de campanya. A més, està previst que en una nova fase s’instal·len 15 bungalous de fusta.

Tal com s’ha explicat durant la visita, les obres es van iniciar a principis de 2020 i està previst que la primera fase finalitze a finals d’agost. El càmping està promogut per l’empresa Autocaravaning Àrea Gandia, que ha portat a terme una inversió propera als 900.000 euros. Està previst que este càmping supose la creació de 20 llocs de treball una vegada estiga finalitzat.

Els propietaris han fet una aposta decidida pel medi ambient i la sostenibilitat, ja que entre altres aspectes, el càmping compta amb la seua pròpia depuradora d’aigües residuals per evitar la contaminació dels aqüífers naturals de Marxuquera; té plaques solars per produir llum i cobrir bona part de les necessitats de la instal·lació; el principal element de construcció ha estat la fusta amb el que s ha aconseguit un d’energia del 60%. A més, s’han plantat arbres al llarg i ample del càmping.

Després de la visita, l’alcaldessa de Gandia ha destacat que esta nova infraestructura s’adapta perfectament a l’aposta de la ciutat pel turisme de qualitat. “La indústria turística es reorienta, a hores d’ara, cap a la qualitat. Per això, estem impulsant un turisme sostenible amb projectes com este. L’empresa ha interpretat correctament que els turistes i més ara en temps de pandèmia, busquen la connexió amb la natura”.

Morant també ha destacat que “Gandia té molts recursos a més del sol i la platja. Tenim una gran col·lecció de coves, rutes i muntanyes que hem de seguir posant en valor per potenciar noves formes de turisme”.

Per a finalitzar, l’alcaldessa ha recordat que el projecte es va iniciar la passada legislatura i va voler agrair la inversió que està realitzant l’empresa. “Creiem que este càmping es convertirà en un referent a la Comunitat Valenciana perquè es troba en un emplaçament perfecte per a viure una experiència diferent que aproximarà la natura i la muntanya a les persones que el visiten”, ha assenyalat.

Per la seua banda, Ángel Ribes ha volgut agrair la visita i la tasca realitzada durant la passada legislatura per a convertir el projecte en realitat. “Des d’un primer moment van confiar en la idea i ens van ajudar a aprovar el projecte. És una iniciativa molt bonica posada en marxa per gent que estima la natura i perquè els que ens visiten descobrisquen l’entorn”. Ribes també ha posat en valor la sostenibilitat de tota la instal·lació. “Tota l’aigua que es genera es depurarà, hem plantat arbres que absorbeixen més CO2 i s’han utilitzat materials reciclats en la construcció”, ha finalitzat.