Mascarell: “Fitur ha servit per a negociar, generar oportunitats i fer promoció de Gandia”

Vicent Mascarell, regidor de Turisme i Platges, ha fet este matí balanç de la participació de Gandia a la Fira Internacional de Turisme de Madrid, Fitur 2022, un lloc que, assegura, ha servit per a negociar, generar oportunitats i fer promoció. En definitiva, essencial per a generar atractiu turístic cap a Gandia. “Hem aprofitat per a vendre-hi les nostre fortaleses: un destí madur de sol i platja, però capaç d’adaptar-se als nous reptes. Amb el de la sostenibilitat ha quedat més que evident”, ha explicat l’edil socialista.

La delegació gandiana hi va presentar les principals propostes. “I el que vam presentar a Madrid no va ser fum (com diu el PP), ja que s’hi va donar a conèixer el Gandia Arena, perquè a desembre es va adjudicar la redacció del projecte, i l’inici d’obres del Pla de Sostenibilitat, perquè la setmana passada es va firmar l’acte de replanteig”. Mascarell ha recordat que el floriment del turisme al darrer segle s’ha adaptat als nous temps. “Esta adaptació passa per la renovació, la sostenibilitat i la qualitat”, ha recalcat.

L’àmbit privat de Gandia també ha brillat a Fitur i, fruit d’això, dos empreses de la ciutat han sigut guardonades. La primera d’elles ha sigut Inside, una empresa d’innovació que gestiona més de 350 oficines d’informació de tota Espanya, amb el premi FiturTech 2022 a la categoria de Governança. La cadena hotelera RH ha rebut el premi Q de Qualitat Turística Espanyola i el segon premi de servei turístic SICTED, que dona el Ministeri.

Al llarg d’estos dies ha hagut una agenda privada on s’ha intentat mantindre reunions amb els principals touroperadors i agències online de la nostra ciutat. Han sigut contactes que s’han realitzat per a tindre més presència en un mercat cada vegada més potent, com és l’online. Fruit d’això, s’ha acordat que l’última setmana del mes de març se celebrarà a Gandia el Congrés anual de Team Group, un grup compost per més de 600 agències de viatges de tota Espanya.

Al llarg de les properes setmanes es presentarà una oferta d’activitats per a la temporada turística “El passat any vam fer més de 350 activitats, mai s’havien concentrat tantes en tan poc de temps. Enguany anem a superar la xifra”, ha conclòs Mascarell.