Mascarell presenta la primera Fira Borgiana de Gandia que se celebrarà del 3 al 6 de desembre

El regidor de Turisme i Platges, Vicent Mascarell, ha presentat este matí la programació de la primera Fira Borgiana que se celebrarà a Gandia del 3 al 6 del pròxim mes de desembre a diferents espais de referència de la nostra ciutat, una iniciativa que compta amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana i que inclou un gran ventall d’activitats festives, gastronòmiques i culturals per a consolidar Gandia com destinació turística a través del llegat històric i cultural del Borja.

Després d’una breu explicació sobre l’origen del bou roig, un símbol de referència, previ a la doble corona, que identificava la família dels Borja que després va conquerir Roma, Mascarell ha assenyalat que esta fira s’inicia casualment el 3 de desembre perquè representa “la data en què el cardenal Roderic de Borja, després Papa Alexandre VI, va adquirir el Ducat de Gandia per al seu fill”, iniciant, així, una de les etapes més singulars i esplendoroses de la ciutat i de la comarca.

Coincidint també amb el pont de la Constitució, el regidor socialista ha destacat que esta iniciativa “servix com una magnífica excusa per a promoure el territori Borja i per a conéixer la gastronomia, el comerç i la cultura de Gandia”, i es presenta amb la intenció de diversificar la nostra oferta turística i desestacionalitzar-la més enllà del sol i platja com el nostre producte per excel·lència.

Finalment, Mascarell ha agraït la labor que han realitzat els tècnics del departament per a posar en marxa esta acció i ha posat en valor l’excel·lent sinergia amb altres agents implicats com l’àrea de Comerç, el Palau Ducal, les entitats privades i el sector hostaler de la ciutat que “possibiliten sumar esforços i que ens ajuden a identificar-nos i a competir amb qualitat”.

La programació completa de la primera Fira Borgiana està dirigida a tots els públics i consta de les següents activitats:

 1. Espectacle inaugural el divendres 3 de a la Plaça Major a les 18:30h.
 1. Mercat gastronòmic a la Plaça del Prado: edició especial emmarcada en la Fira Mercat amb productes locals elaborats de forma artesanal.

Horari mercat:

 • Divendres 3: de 19h a 21h.
 • Dissabte 4: de 10:30h a 14h i de 17 a 21h.
 • Diumenge 5:: de 10:30h a 14h i de 17 a 21h.
 • Dilluns 6: 10:30h a 14h i de 17 a 21h.
 1. Tapes borgianes al Centre Històric: creació de tapes d’inspiració borgiana elaborades amb productes de proximitat i de temporada a la Plaça del Prado. Amb la col·laboració de diferents restauradors del Centre Històric, es podran degustar al mercat gastronòmic i es farà un show cooking de presentació.
 1. Jocs borgians per a la infància al Passeig de les Germanies: tòtems per a colorejar, puzles imantats, jocs de fusta i Photocalls tematitzats.
 1. Activitats de dinamització al Centre Històric:
 • Animació de carrer itinerant teatralitzada del 3 al 6 (per diferents espais de la ciutat) amb 2 actors.
 • Animació teatralitzada itinerant amb zancos i equilibrismes del 3 al 5 de desembre.
 • Espectacle itinerant S.A. For Dixieland Band. Street Band Show dies 4 i 5 de desembre a les 11h.
 • Visita Centre Històric amb el trenet amb eixida des de la Plaça de les Escoles Pies.
 1. Visites guiades:
 • “El llegat dels Borja” 4 i 6 a les 11:30h.
 • “Borja en femení” 4 a les 17h i 5 a les 11:30h.
 • Visita teatralitzada al Palau Ducal: diumenge 5 a les 13h.
 • Visites guiades al Palau Ducal.
 • Ruta Interactiva.
 1. Exposicions: exposició fotogràfica “Del món dels Borja a la Modernitat” al Centre Històric amb la col·laboració del comerç local.