Mentre un altres li posen preu, nosaltres li posem valor al Medi Ambient

20140331_103807

“El valor del Medi” es el nom de la setmana mediambiental que els socialistas de Gandia celebrarem al llarg d’esta setmana. “Valor front a preu” ha explicat Diana Morant, secretària d’organització, que ha assenyalat que “el partit socialista ha incorporat a l’ecologisme els seus valors tradicionals de justícia social, llibertat i progrés”. Per això, i per a marcar les línies verdes del programa electoral, s’ha convidat tota una sèrie d’experts a tractar el valor del medi ambient des de diferents perspectives.

“El valor del medi”, que s’ha presentat este matí en el jardí de la Casa de la Marquesa, ha comptat amb la presència d’Adrià Vila, coordinador de la setmana mediambiental i secretari local de Joves Socialistes i Juanjo Moragues, ex president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. El mateix Moragues serà l’encarregat de presentar la conferència de l’ex ministra de Medi Ambient Cristina Narbona que divendres 4 d’abril dissertarà sobre “La crisi econòmica com a pretext i la política ambiental”. Moragues ha recordat que l’ex ministra va ser anomenada en 2008 com una de la persones més influents a nivell mundial en Medi Ambient per la revista Time i en l’actualitat forma part de l’alt comissionat de l’ONU en qüestions climàtiques.

La primera cita, dimecres 2 d’abril a les 20 hores en la Saló Capella del Palau Ducal, serà una taula redona moderada per José Manuel Prieto on Jesús Villaplana parlarà del valor de la biodiversidad, Miguel Rodilla sobre el valor del medi marí, María José Vinyals de l’ús públic del medi ambient i Joan Carles Cambrils sobre el futur del turisme.

Flyer CaraB

Per a completar les jornades, dissabte s’ha programat una visita guiada per Jesús Villaplana a la platja de l’Auir i la Reserva del Samaruc que serà alhora un taller fotogràfic per a smartphone a càrrec dels fotògrafs Majo Vila i Borja Abargues.

Per a la secretària d’organització Diana Morant “és preocupant que, tot i que han fracassat i la crisi que han ocasionat, el PP seguisca insistint en un model urbanístic especulatiu i destructor del territori que vol cobrar-se ara una de les últimes platges verges valencianes, l’Auir”. Per això, la socialista aposta “pel valor front al preu” recordant les paraules d’Antonio Machado “Todo necio confunde valor y precio” i assenyalant que “el PP no ha aprés la lliçó”. Per davant de tot, “volem escoltar els que saben, per això no és casual que comptem amb la presència de reconeguts experts en diverses àrees relacionades amb el medi ambient i que comptem amb la presència d’una de les ministres més reconegudes per la seua fortalesa davant els depredadors del medi ambient”.