Més d’1,2 milions d’euros per a un inici de curs segur a Gandia

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada per les regidores de Polítiques Educatives i Sanitat i Polítiques Saludbales, Carmen Fuster i Liduvina Gil, respectivament, ha comparegut hui en roda de premsa per a transmetre a la ciutadania un missatge de “absoluta confiança” i de “tranquil·litat” de cara a l’inici del curs escolar que tindrà lloc el dilluns; una volta al col·le atípica pel covid-19. L’alcaldessa ha remarcat: “Tot està totalment preparat per a un inici de curs amb les màximes condicions de seguretat sanitària perquè s’han fet els deures”.

Morant ha recordat que des de l’inici de la pandèmia el Consistori ha seguit “de manera escrupolosa” cadascuna de les recomanacions que han sigut imposades pel Ministeri d’Educació i les Conselleries de Sanitat i Educació. “Enguany no hi ha hagut vacances ni per a les administracions públiques ni per als equips dels centres educatius, que han treballat molt per a preparar aquest curs i garantir d’aquesta manera un dret fonamental com és l’educació”.

Morant ha indicat que han sigut moltes les reunions que s’han mantingut per a poder arribar al punt d’obrir dilluns que ve els centres amb les màximes garanties de seguretat sanitària. “Les nostres aules seran molt més segures que qualsevol espai de socialització de la ciutat. Hem de recordar que el sistema educatiu no està format només pels professors, també està integrat per tots nosaltres pel que tots hem de ser corresponsables”.

L’alcaldessa ha xifrat la inversió extraordinària que s’ha realitzat perquè l’inici del curs siga el més segur possible en més d’1,2 milions d’euros. Aquest muntant s’ha destinat a impulsar mesures dirigides a ampliar el personal o els serveis de neteja i desinfecció dels centres educatius.

D’esta manera, la Conselleria ha incrementat la plantilla de professors en 56 membres repartits en tots els centres, 30 monitors de menjador escolar a més de reforçar el pressupost per a despeses de funcionament o augmentar les partides per a les activitats extraescolars. Totes aquestes mesures ascendixen a més de 800.000 euros.

Per la seua part, l’Ajuntament de Gandia ha intensificat la neteja i desinfecció dels centres, tornarà a repartir mascaretes a tots els xiquets i xiquetes gràcies a la iniciativa del Consell de la Infància, a més de destinar 20 informadors en els entorns dels centres per a recordar les mesures anti COVID.

Un altre dels aspectes abordats per a millorar la seguretat ha sigut incrementar els punts d’entrada i d’eixida dels centres perquè els fluxos de circulació permeten aïllar uns grups de convivència d’uns altres. Tot això, amb la finalitat d’augmentar la seguretat sanitària en els centres escolars.

En total, entre professors, monitors de menjador, personal de neteja (exclusiu per a estar en els centres educatius mentre dure la jornada), informadors, Policía Local i Protecció Civil, la mobilització de recursos humans ascendeix a 160 persones als quals se sumen els efectius de la Policia Nacional que també col·laboraran en el dispositiu. Un dispositiu, ha explicat l’alcaldessa, que “es mantindrà mentre siga necessari”.

Quant als centres, Morant ha explicat que tots els plans de contingència i protocols estan actius de tal manera que si es produïra algun contagi no seria necessari tancar tot el centre escolar. A més, els equips de direcció tindran contacte directe amb Salut Pública perquè, davant qualsevol dubte, es puga consultar a Salut Pública el procediment a realitzar.

PLA EDIFICANT

Pel que respecta al Pla Edificant, tots els alumnes iniciaran les seues classes en els centres habituals, però durant aquest curs s’iniciarà la construcció de l’Ausiàs March, el Tirant lo Blanc i Les Foies. A més, durant enguany es prepararà l’actuació en l’Institut Maria Enríquez perquè en setembre de 2021 s’inicien els treballs.

ESCOLETES

Respecte a les Escoletes, totes començaran a funcionar enguany amb les millores que s’han realitzat gràcies a la inversió de més de 266.000 euros de la Diputació i que contemplaven millores en les cuines, sistemes d’aire condicionat, instal·lació de tendals o treballs en els revestiments i paviments. “Enguany, els més xicotets gaudiran de totes aquestes millores i les treballadores de les escoletes ja han sigut formades i disposen de tot el material per a fer el seu treball en les millors condicions”.

Per a finalitzar, Diana Morant ha incidit en la confiança en tot el personal que està involucrat en l’inici de curs i ha agraït la seua implicació. “Sabem que són grans professionals de la docència que s’han readaptat a una situació complicada per a garantir que els nostres xiquets i xiquetes tornen a classe. Intentarem que el sistema educatiu funcione perquè el nostre objectiu és que l’alumnat no perda ni un dia més de classe”. “Seguirem del costat dels docents i aprofite aquesta intervenció per demanar que entre tots ens preparem per a aquesta nova situació que afrontem. De res val que dins dels centres es complisquen les normes si després la societat no respon. Tots hem de ser corresponsables”.