Més de 130 equips participaran en el cinqué torneig Basket Cup Gandia del 29 de abril al 2 de maig

El cap de setmana del 29 d’abril al 2 de maig se celebrarà el torneig Basket Cup Gandia. Es tracta de la cinquena edició d’aquest esdeveniment esportiu de bàsquet de formació que reuneix diferents categories, des de benjamí fins a sénior. Així ho ha comunicat la regidora d’Esports, Lydia Morant, acompanyada del gerent de l’empresa QL Sport, Nacho Macipe, i el vicepresident d’Units pel Bàsquet Gandia (UPB), Jesús Ginestar, este matí en roda de premsa.

S’estima que participaran més de 1.500 esportistes entre els 130 equips procedents de diferents comunitats autonòmes que viatjaran a la ciutat per a jugar en el Basket Cup Gandia. Amb la suma dels acompanyants, es preveuen al voltant de 12.000 pernoctacions al municipi. «Este esdeveniment té la doble vessant, que ja portem temps treballant, d’unir esport i turisme i així promocionar Gandia com un lloc on practicar esport», ha destacat la regidora socialista.

Tal i com ha explicat Macipe, es portaran a terme un total de 260 partits durant estos quatre dies en 15 pistes de joc com en les dels pavellons poliesportiu municipal, del Raval i de Beniopa. A més, també s’estendrà el joc a les instal·lacions esportives de diferents localitats veïnes com Oliva o Cullera. «Competiran el matí i la vesprada de dissabte i diumenge i les finals se celebraran el dilluns 2 de maig», ha afegit.

El Basket Cup Gandia es podrà presenciar de manera gratuïta pels aficionats i ciutadans de Gandia per tal de complir amb l’objectiu de fomentar este esport, segons ha detallat el gerent de QL Sport. Per la seua banda, Ginestar ha agraït la col·laboració de l’entitat i de l’Ajuntament de Gandia en l’organització. «És un orgull tindre este campionat a la ciutat. És un torneig referent en tota Espanya que reunix totes les bases del bàsquet», ha indicat.