Més de 500 alumnes i alumnes de Gandia reconeixen la labor dels iaios i iaies durant la pan

La regidora delegada de la Infància, Liduvina Gil, ha donat a conéixer este matí els noms dels guanyadors i els accèssit del concurs de dibuix posat en marxa des del Consell de la Infància i on els estudiants han volgut destacar el paper dels avis i les àvies durant els mesos de pandèmia i destacar les experiències que els xiquets i xiquetes van viure durant el confinament i els mesos posteriors. En total han sigut més de 500 els alumnes i alumnes participants procedents de 15 centres escolars.

Els tres guanyadors han sigut Amalia Prada Orengo: CC Abad Solà, sisé de Primària; Carla Lluch: CEIP Joan XXIII, sisé de Primària; Irene Miret: CC Escolàpies Gandia, cinqué de Primària. Pel que respecta als accèssits han sigut atorgats Lorda Estornell, CC La nostra Sra. del Carmen, sisé de Primària; Cheng Wang: Ceip Cervantes, sisé de Primària; Feriel Mouffok: CEIP Els Foies, cinqué de Primària.

Tal com va recordar Gil, el 21 de gener, coincidint amb el Dia Internacional de l’Abraçada, el jurat es va reunir per a valorar els nombrosíssims treballs presentats que posen en valor “l’esforç diari dels avis, la qual cosa aporten a la societat i en record d’aquells als quals la COVID-19 s’ha emportat”, va explicar la regidora, qui ha afegit que “el contacte dels néts amb els seus avis ajuda els més menuts a restablir vincles afectius amb altres generacions i a valorar als seus majors com a font de saviesa al mateix temps que desenvolupen aptituds com l’empatia i la tolerància”.

L’edil socialista ha volgut agrair als membres del Consell de la Infància el treball mensual que realitzen per a aportar en les reunions en línia que se cel·lebren totes les propostes dirigides a millorar la nostra ciutat: “Tenim uns xiquets i xiquetes molt conscienciades del treball dels seus avis i des de l’ajuntament continuarem fomentant estos valors”.