Més de 80 activitats per a tots els públics durant la Fira i Festes de Gandia d’enguany

83 activitats, 27 concerts, 17 funcions teatrals, 11 entitats esportives realitzant exhibicions a més de 12 entitats culturals que participaran activament a la programació que s’ha dissenyat. Estes són algunes de les xifres que s’han explicat este matí a la roda de premsa de la programació de la Fira i Festes i de la web on es podran consultar tots els detalls. L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyat per la regidora de Cultura, Fira i Festes i Biblioteques, Balbina Sendra, han estat els encarregats d’informar de les novetats i particularitats principals de la programació.

Una programació dissenyada per consolidar el canvi de model que l’aferme com una festa oberta per a tothom, de carrer, participativa i que transcendisca fronteres. “Volem que l’esperit i la il·lusió que genera el Tio de la Porra vaja més enllà de Gandia i de la província de València i que esta tradició, de la qual ens sentim molt orgullosos, siga pel que fa a la Comunitat Valenciana i arribe a tota Espanya“, ha explicat, Prieto qui ha incidit que tots els públics podran gaudir d’activitats, ja que s’hi ha contemplat una gran varietat d’estils i gustos. Des de Pep Gimeno ‘Botifarra’, a tributs a Michael Jackson, revetles, sarsuela o jocs i teatre per als més menuts.

Entre tota la programació, s’ha destacat que el 21 de setembre arriba a la Casa de la Marquesa l’exposició ‘Sorolla i l’edat de plata de l’art valencià‘, amb obres del pintor valencià més universal i altres artistes contemporanis. Gandia se suma així a la celebració este 2023 de l’Any Sorolla i serà el primer municipi, fora de la ciutat de València, que aculla esta gran mostra.

“Enguany, una vegada més, estem fent un gran esforç per ampliar encara més l’oferta gratuïta de la Fira i Festes perquè tothom puga gaudir al carrer, tant als nostres ciutadans com als visitants que també ompliran la nostra ciutat”, ha explicat la primera autoritat municipal.

Igual que l’any passat, la Fira i Festes s’allarga gràcies a la programació d’activitats el cap de setmana previ, una iniciativa molt ben acollida l’any passat, i que genera més activitat per a comerços i hostaleria. En este punt, Prieto ha informat que abans de la pandèmia es va calcular que l’impacte econòmic de la Fira i Festes de Gandia era de 8 milions d’euros.

Altres aspectes que s’han abordat durant la compareixença han estat l’aposta decidida pels artistes locals de Gandia i de la comarca, convertint així la Fira i Festes en un altaveu per a nous artistes i per a altres ja consolidats de la nostra terra.

Finalment, l’alcalde ha recordat que enguany també hi haurà un Punt Violeta i un Punt Arcoiris, ubicats a les zones d’oci nocturn, als espais on tindran lloc els concerts per tal de conscienciar prevenir i gaudir de la festa des del respecte a les dones i persones del col·lectiu LGTBI, lliures d’assetjament i agressions masclistes i homòfobes.

Per la seua banda, Balbina Sendra ha destacat que la fira d’atraccions obrirà les portes el dia 22 i que tindrà dos dies de preu reduït i dos dies més de soroll reduït. El dia 23 a la vesprada tindrà lloc el ja tradicional assaig del Tio de la Porra. A partir del dia 29 la ciutat es convertix en una gran festa amb diferents escenaris i amb els tres mercats (El temps dels Borja, el mercat tradicional i el soc àrab). A partir de les 20 hores s’obrirà la Plaça del Mosset i a les 21 hores serà el torn per a l’espectacle inaugural.

Sobre els diferents espais de la Fira i Festes, l’edil ha explicat que són els següents:
– Música a les places: concerts a la plaça de l’Escola Pia i la plaça Major.
– Teatre al carrer: un escenari fix al passeig de les Germanies, a més actuacions itinerants pel Centre Històric.
– Parc de la festa: on es desenvoluparan tots els concerts.
– Plaça del Mosset: els visitants disposaran d’una variada oferta gastronòmica i actuacions musicals.
– Marquesa on the Rock: actuacions musicals a l’hora del vermut i la nit.
– Teatre Serrano: destaca dues actuacions del circ acrobàtic de la Xina.
– Institut María Enríquez: actuacions musicals per als més joves.

Hi ha activitats per a tots els públics, a tota hora i cada dia. Per això, recomanem que es consulte la web (firaifestes.gandia.org) perquè s’ha treballat molt per a donar-li una estructura que servisca de guia a ciutadans i visitants que ens acompanyen durant estos dies“, ha finalitzat Sendra.