Micro-empreses i autònoms de Gandia ja poden demanar les ajudes Parèntesi per valor de 2,7 milions d’euros

Gandia ha iniciat hui la tramitació de les ajudes directes Parèntesi, per a micro-empreses i autònoms afectats per la pandèmia, dins del Pla Resistir de la Generalitat Valenciana. Cal destacar que la Junta de Govern Local ha aprovat este matí les bases. D’esta manera, des de hui i fins al pròxim 12 de març, Gandia mobilitzarà un total de 2,7 milions d’euros que han estat aportats en un 62,5% per la Generalitat Valenciana, un 22,5% per la Diputació de València i un 15% per l’Ajuntament de Gandia. El consistori gandià ha fet una aportació de 400.000 euros.

Esta nova línia d’ajudes preveu que els beneficiaris puguen rebre una ajuda directa de fins a 4.000 euros. Les ajudes Parèntesi, amb un fons de 160 milions d’euros, s’emmarquen dins el Pla Resistir, un pla de xoc d’ajudes de 380 milions d’euros llançat per la Generalitat Valenciana per a salvar empreses i llocs de treball enfront de l’impacte del virus.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha assegurat que és un injecció econòmica extraordinària “per a una situació sense precedents, en ajudes per als sectors productius de la nostra ciutat perquè resistisquen enfront de les restriccions sanitàries que han suposat pèrdues econòmiques i tancament de negocis. I molt important: estes ajudes pretenen també sostindre els llocs de treball”. Este Pla, a més, compta amb la implicació i diàleg dels agents socials i els sectors afectats, i la coordinació de totes les administracions. “Amb estes ajudes reafirmem el compromís de les institucions valencianes per a disposar de fons que beneficien els sectors que ara mateix més ho necessiten”, ha indicat Morant.

 

LES BASES

Les ajudes estan dirigides a persones autònomes i micro-empreses que compten fins a un màxim de 10 treballadors/es i donades d’alta a 31 de desembre de 2020. L’import de l’ajuda és de 2.000 euros (persona autònoma o micro-empresa) i 200 euros més per cada treballador/a a càrrec. Afecten als sectors més danyats per la crisi: allotjaments i activitats turístiques; activitats de creació, artístiques i d’espectacles; activitats esportives, recreatives i d’entreteniment; i hostaleria, restauració i oci nocturn.

Les ajudes poden demanar-se des de hui dilluns fins al 12 de març i no existix cap incompatibilitat amb les ajudes rebudes o sol·licitades a altres administracions. Ni les rebudes l’any passat ni les altres posades en marxa a hores d’ara. Estan destinades a cobrir la despesa corrent (per això la necessària agilitat en el tràmit), com ara el lloguer, els interessos d’hipoteca, la quota d’autònoms, la seguretat social dels treballadors o treballadores,  la llum, l’aigua, etc… Això permetrà que, pràcticament, totes les micro-empreses i autònoms d’aquests sectors de la ciutat tindran accés a les ajudes. L’únic requisit es que estiguen donades d’alta en el padró d’IAE de Gandia”.

Una altra dada important és que l’Ajuntament de Gandia no tindrà en compte l’impagament, els deutes amb les administracions. Així, en cas d’existir sobrant de les ajudes, el govern local ja treballa en dues alternatives; repartir l’excedent entre altres sectors productius no contemplats o augmentar l’ajuda als sol·licitants.

OFICINA ESPECÍFICA

 Cada dilluns aniran aprovant-se sol·licituds en la Junta de Govern Local, amb la qual cosa es vol accelerar al màxim el procés, perquè les ajudes puguen pagar-se en un termini aproximat de 10 dies des de la sol·licitud. De fet, l’Ajuntament ha habilitat ja una oficina específica amb 7 treballadors/es municipals que es dedicaran exclusivament a l’atenció, l’assessorament i la tramitació; 5 de forma telemàtica (gandia.sedeelectronica.es) i 2 presencialment, en l’espai habilitat a la planta baixa de l’Ajuntament (amb cita prèvia).

“Volem donar agilitat en la tramitació i rapidesa en la gestió, buscant el pagament immediat. Agilitat, perquè eliminem al màxim possible la burocràcia i només caldrà omplir un model normalitzat d’instància. I, si el sol·licitant ens autoritza, nosaltres mateix ens posarem en contacte amb la Seguretat Social i l’Agència Tributària”, ha explicat el regidor de Govern Interior i Coordinació Administració, José Manuel Prieto, qui ha afegit que l’ajuntament farà també un acompanyament per a esmenar possibles errades en la sol·licitud, “perquè no volem que ningú es quede al marge del suport econòmic de l’administració local”.

 

10 MILIONS PER ALS SECTORS MÉS VULNERABLES

 Finalment, Morant ha recordat que, des de l’inici de la pandèmia fins ara, la Generalitat, la Diputació de València i l’Ajuntament hauran invertit a Gandia al voltant de 10 milions d’euros per a pal·liar els efectes de la pandèmia amb ajudes d’emergència per a Benestar Social, ajudes al lloguer, al turisme, a l’inici del curs escolar segur, els plans d’ocupació o el Pla Resistir.

I, a hores d’ara, s’estan preparant ajudes específiques per a l’oci nocturn, el taxi, el transport, amb la qual cosa el Pla Resistir superarà els 400 milions d’euros.

Gandia, també ha contribuït amb fons propis. Així, als 400.000 euros aportats en aquests moments a les ajudes Parèntesi, cal sumar altres 4,6 milions en subvencions municipals per als sectors més vulnerables.