Miguel Ángel Picornell: “Quan s’obrin fosses es tanquen ferides”

El Govern local ha anunciat este matí que en pocs mesos s’iniciarà la segona campanya per a localitzar al cementeri les fosses amb les restes de 62 persones de Gandia, la Safor i les comarques veïnats que hi van ser afusellats durant el franquisme i que a hores d’ara continuen desaparegudes.

Serà possible gràcies a dues subvencions de 15.744 euros i 22.164 euros de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica. Així, la segona fase es podria iniciar després de la Fira i si s’aconseguix localitzar i exhumar les restes els treballs s’allargarien a finals d’any.

El regidor responsable del cementeri municipal, Miguel Ángel Picornell, ha afirmat que “quan s’obrin fosses es tanquen ferides”, assegurant que “tenen pressa en trobar-hi els desapareguts, perquè ja han passat 80 anys de la Guerra Civil i els testimonis orals van perdent-se; perquè només els governs progressistes podem fer-ho possible des de les institucions, ja que les famílies no tenen recursos econòmics ni funcionals; perquè la dreta i l’ultra dreta no ho faran”.

L’edil socialista ha indicat que “nosaltres no li donarem l’esquena a les famílies que vol saber on estan els seus. No es tracta de venjança, sinó de justícia i reparació”. Per últim, el responsable del cementeri ha mostrat la seua voluntat de continuar col·laborant-hi amb el Departament de Memòria i Qualitat Democràtica.