Montoro no intervindrà l’Ajuntament de Gandia fins a després de les eleccions

Després de 3 anys de mentides del PP i Arturo Torró prometent baixades d’impostos i control de la despesa a les arques municipals, hem assistit a un increment desorbitat del deute, a inversions capritxoses, despeses innecessàries i contractacions polítiques indiscriminades que han provocat el major dèficit de la història de l’Ajuntament de Gandia. El PSPV, basant-se en informacions oficials de la intervenció municipal, xifra en més de 30 milions la diferència anual entre els ingressos i les despeses de l’Ajuntament.

Davant d’una situació insostenible i després d’haver incomplert tres plans consecutius de viabilitat i ajust davant el Ministeri i la Generalitat Valenciana, la despesa no només no s’ha reduït sinó que continua més desbocat que mai. A més s’ha demostrat al llarg d’estes tres anys la incapacitat manifesta de l’equip del PP per generar ingressos que no siguin directament de sagnar amb pujades d’impostos i taxes les butxaques dels gandians. Si a esta economia caòtica sumem els successius embargaments d’empreses i bancs contra l’Ajuntament de Gandia, així com les sentències judicials que per indemnitzacions estan arribant a l’administració local, hem de concloure que la situació és de fallida total amb un únic responsable: el PP d’Arturo Torró amb la seua política de nou ric que gasta sense importar-li les conseqüències.

La resposta de Montoro

Inicialment el Ministeri va denegar l’últim pla presentat per l’Ajuntament de Gandia perquè és un pla irreal basat en noves mentides que el que buscaba era guanyar temps fins a les eleccions en una clara política de fugida cap endavant. Ara, per interessos partidistes, l’alcalde anuncia que Montoro ha pactat mirar durant un any cap a un altre costat. Aquesta actitud irresponsable permetrà que Torró continue amb la seua festa de la despesa incontrolat; que els proveïdors seguisquen sense cobrar; i que s’incremente exponencialment deute de l’Ajuntament per no tallar el dèficit estructural i per anar augmentant els interessos per impagament del deute bancari i que deixarà a la ciutat en una situació de col·lapse a la tardor de 2015.

Per a José Manuel Orengo “permetre amagar la porqueria sota la catifa en un actitud irresponsable del qual no paga ni pensa pagar en saber que no repetirà al capdavant de l’alcaldia” i afegeix que FAES, “si vol col·laborar i no semblar col·laboracionista dels disbarats econòmics de l’actual govern, haurien d’haver contrastat la informació amb la resta de formacions polítiques per tenir una opinió més seriosa i millor fundada “.