Morant: “El PP intenta amagar les bones dades d’ocupació hotelera d’octubre”

Gandia 22 d’octubre 2015.- L’alcaldessa de Gandia i màxima autoritat de Turisme, Diana Morant, ha lamentat que el Partit Popular “s’invente informacions com a estratègia per desviar l’atenció sobre el que realment són bones notícies per al sector, com són les dades d’ocupació hotelera a la nostra platja durant la primera quinzena d’octubre”.

I és que segons el darrer informe sobre l’ocupació hotelera de l’Associació Empresarial Hostalera de Benidorm, Costa Blanca i Comunitat Valenciana (HOSBEC) l’ocupació mitjana a Gandia durant la primera quinzena d’octubre ha estat del 71,5%, el que suposa un increment de 13,6 punts respecte a aquest mateix període de l’any passat.

Entre les dades que més destaca la patronal hotelera, s’aprecia una important presència de turistes internacionals que de mitjana se situaven en un màxim del 10%. En aquesta quinzena els mercats estrangers han suposat el 31,9% del total, mentre que el mercat domèstic s’ha quedat en el 68,1%.

La distribució per mercats d’origen ha estat la següent:

França – 18,7%

Regne Unit – 5,3%

Països de l’Est – 2,0%

Bèlgica – 1,4%

Alemanya – 1,4%

Holanda – 0,9%

Itàlia – 0,8%

Suïssa – 0,6 %

Resta – 0,8%

Per categories, l’ocupació ha oscil·lat entre el 67,5% dels hotels de 4 estrelles i el 85,2% dels de 3 estrelles. A més, la previsió d’ocupació per a la segona quinzena d’octubre és del 43,8%.

 

Informació errònia

L’alcaldessa de Gandia ha desmentit al regidor del PP, Vicent Gregori, qui ha assegurat que ja no hi havia cap punt d’informació turística en la platja de Gandia. “En primer lloc, és totalment fals, ja que punt d’informació del Far 1 es manté obert tot l’any, tal i com marc el plec de condicions de les oficines de turismo aprovat per l’anterior govern del PP. El Far número 2, s’obri només en temporada turística”. Pel que fa al desmantellament de l’oficina de turisme de la primera línia de la platja i el seu trasllat a l’edifici del CSI-COM, Morant ha recordat que a hores d’ara només hi havia una persona treballant i era poc operatiu el seu manteniment en temporada baixa. “Però en cap cas afecta al servei d’atenció, ja que estes dependències només feien treball intern que es continuarà realitzant-se des del Departament de Turisme”.

Finalment, la responsable de Turisme ha lamentat la hipocresia política del PP, “que va menysprear i ignorar sistemàticament el Patronat de Turisme la darrera legislatura no convocant-lo”, es preocupe ara i demane la seua convocatòria urgent.