Morant: “Està fallant la voluntat política del Govern d’Espanya respecte al tren Gandia-Oliva-Dénia”

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, s’ha reunit amb els alcaldes de Gandia, Dénia i Oliva, per mostrar el suport de la Generalitat Valenciana al Tren de la Costa, infraestructura la qual considera “clau” per a la vertebració del territori valencià.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha afirmat que “portem massa anys parlant d’açò i sembla que ara està fallant la voluntat política de Madrid. Estan mirant únicament al seu territori, i el que hem de fer és posar-ho damunt de la taula per a tenir l’oportunitat. El Consell i les comarques estem d’acord i hem d’intentar prioritzar esta infraestructura”, ha remarcat Morant.

Durant les darreres setmanes el Ministeri va publicar un informe econòmic que parlava del Tren de la Costa i en el que pràcticament descartava esta infraestructura perquè segons el seu criteri, no hi havia motius socials ni econòmics per a desenvolupar-la. A partir d’eixe moment, Gandia, Oliva i Dénia van buscar la complicitat de la Generalitat Valenciana perquè fera un poc de paraigües dels municipis i que ens ajudara a continuar amb eixa reivindicació històrica de les comarques de la Safor i de la Marina Alta. “Considerem que estar mal comunicats ens fa ser menys competents econòmicament. Tenim projectes socials que compartim, com són l’hospital o el conservatori, que necessiten la comunicació entre els municipis. No tindre eixa infraestructura ferroviària ens deixa aïllats”, ha assenyalat l’alcaldessa de Gandia.

Per la seua banda, la consellera María José Salvador ha assegurat que “la Generalitat Valenciana estarà al costat de la reivindicació d’estes comarques per a exigir al Ministeri el Tren de la Costa”. De fet, ha anunciat que quan es constituïsca el nou Govern d’Espanya es reclamarà al Ministeri de Foment “la constitució de la Comissió de Seguiment perquè s’explique de manera detallada l’estudi informatiu i poder traslladar de primera mà la necessitat d’esta infraestructura”.

Tant la Conselleria com els municipis afectats presentaran al·legacions al Ministeri. L’informe negatiu del Ministeri el que fa és contemplar aspectes tècnics sobre el traçat per on hauria d’anar la infraestructura o termes d’impacte mediambiental, però apunta a una voluntat política, ja que diu, sense profunditat, que no hi ha motius socioeconòmics per a desenvolupar-ho.

“Creguem que la ciutadania té dret a viure on vol i que això no ha de fer que uns ciutadans visquen millor que altres ni que tinguen menys oportunitats que altres. És inadmissible que hui en dia, per exemple, la ciutat de Dénia, que està tan ben comunicada amb empreses i companyies amb les illes Balears, aplegues a Dénia i no sigues capaç de comunicar-te cap a València. O que Oliva estiga completament aïllada de qualsevol tipus d’infraestructura ferroviària”, ha assenyalat l’alcaldessa de Gandia.

Els alcaldes de Gandia, Dénia i Oliva també han posat damunt de la taula el desdoblament de la via de rodalies Cullera-Gandia per a fer també Gandia més competitiva sobretot quan parlem de llarga distància. “Hi ha massa motius socials i econòmics com perquè en una frase vullguen desmuntar una reivindicació històrica com esta”, ha conclòs Diana Morant.