Morant i Prieto encapçalen el canvi valent i responsable del PSPV-PSOE de Gandia

IMG_9745Els socialistes de Gandia culminaren ahir el procés de renovació intern amb l’objectiu de guanyar les pròximes eleccions municipals de maig de 2015. L’única candidatura presentada, encapçalada per la regidora Diana Morant, va comptar amb el suport de 126 militants, un 69% dels qui votaren, amb 31 vots en blanc (el 30%) i 2 vots nuls.

Morant ja anticipà que “no es tractava d’un projecte de ruptura. Però sols amb nous protagonistes aplicarem noves formes de fer i entendre la política”. Per això estarà acompanyada, com a nou ‘número dos’ del partit, per Jose Manuel Prieto, periodista, de 25 anys, estudiant de dret, i Vicesecretari General d’un equip que combina moltes cares joves amb l’experiència d’alguns dels seus membres. Configuren el nucli dur, junt a Morant i Prieto, Jesús Ribes com a nou Vicesecretari d’Organització, i el regidor i advocat Vicent Mascarell, nou Vicesecretari de Política Institucional. Ribes és tècnic de salut pública a la Conselleria de Sanitat, diplomat en Infermeria, professor associat de la UV i responsable del departament de formació del Col·legi d’Infermeria de València. Mascarell, per la seua banda, regenta un despatx d’advocats al centre de la ciutat. La periodista i ex directora d’Informatius de Gandia Televisió Anna Blanco serà, a més, la nova Vicesecretària de Comunicació. Altra regidora, Teresa Prats, economista de formació i cap del departament de comptabilitat d’una empresa saforenca, serà Vicesecretària d’Organització. Estos set noms conformaran l’equip d’Executiva Permanent, completat amb el Secretari General de Joves Socialistes, Adrià Vila. Un equip més reduït i compacte, que s’encarregarà de la gestió del dia a dia i de dirigir les diverses àrees de treball amb què comptarà l’Executiva escollida ahir.

L’equip es completa amb altres sis persones més amb tasques i responsabilitats en l’àmbit polític. Així, el Secretari judicial Nacho Arnau dirigirà la nova Secretaria de Justícia Social, molt pegada als problemes del carrer. Eduard Amorós, sociòleg i emprenedor en una empresa de màrketing, la d’Anàlisi i Planificació; Patri Buigues, advocada i administradora de finques, acostumada a tractar amb conflictes veïnals, la d’Acció Territorial; Ricard Moncho, estudiant de dret i molt vinculat a l’associacionisme, el sindicalisme i l’assessorament laboral, es farà càrrec de la d’Integració, Tolerància i nous ciutadans; l’economista Salvador Gregori, de la d’Economia i Empresa; i la regidora socialista Liduvina Gil, la de Relacions amb la societat. Al voltant d’estes secretaries pivotarà el treball de la resta de membres de l’Executiva, un total de 33.

Diana Morant va encoratjar a “canviar les formes de fer política, escoltar cada militant del partit i les seues preguntes, i xafar el territori en companyia dels militants i simpatitzants per escoltar cada problema del carrer i ser la seua resposta”.

En el discurs de presentació de candidatura, Morant va recordar que els socialistes “som l’esquerra realista, pragmàtica i responsable, que ha transformat la ciutat i la societat i que està disposada a tornar a fer-ho”, al temps que animava a fer “un nou socialisme que obriga un nou temps per a la ciutat, perquè la societat ha canviat i per això oferim un projecte de canvi”, i que es presentava per a “encetar eixe canvi per a guanyar i tornar Gandia a les persones en 344 dies”. Un repte per al que va encoratjar a la militància i als simpatitzants que abarrotaven el saló d’actes de la Mancomunitat de Municipis.

“La primera victòria són les ganes de guanyar. Hui comencem a guanyar al desànim, el carrer i la confiança de la gent per tornar Gandia a les persones”, va concloure la ja Secretària General dels Socialistes. El repte comença ara.

Morant, de 33 anys, és enginyera de telecomunicacions i prové de l’empresa privada; des d’una xicoteta PYME donà el salt a la política de la mà de Jose Manuel Orengo, en la darrera llista electoral, com a número 5. Vinculada al món de les falles, va estar membre de la Federació de Falles de Gandia. Des de 2011 és regidora del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, i amb anterioritat havia ocupat el càrrec de Vicesecretària d’Organització del partit a la ciutat.