Nacho Arnau: “El PP vol crear polèmica on no n’hi ha pel que fa a la mobilitat a Gandia”

El regidor de Trànsit i Mobilitat, Nacho Arnau, ha respost a les crítiques realitzades des del Partit Popular durant la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat. En primer lloc, Arnau ha lamentat l’actitud del PP i ha afirmat que “a mi m’agradaria que el Partit Popular fera una crítica constructiva cada vegada que fa una roda de premsa per a aportar solucions. Que explique per què A, no i per quina raó B, sí. Per contra, des del Govern local treballem per a millorar la ciutat. En l’àmbit de mobilitat les ciutats estan patint un canvi exponencial. Hem d’adaptar-nos a la nova mobilitat. I nosaltres volem a mitjà i llarg termini treballar per a deixar a les futures generacions una ciutat millor”.

Sobre el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), l’edil socialista ha explicat que, tal com ja ha exposat als populars en diverses trobades i comissions, el PMUS es troba en el corresponent tràmit administratiu en la Generalitat Valenciana. “Este pla ens servirà de paraigua i de guia per a fer el salt definitiu d’esta ciutat en l’àmbit de la mobilitat sostenible”, ha afirmat.

Quant al servei de La Bici i l’Urbanet, el responsable de Trànsit ha incidit en el fet que “per molt que el PP es queixe, ja els hem explicat per activa i per passiva quina va ser la situació vandàlica que va provocar el seu tancament del servei municipal de bicicletes. De totes maneres, no crec que Soler siga el més adequat per a parlar de dos serveis als quals va deixar sense cobertura pressupostària a mitjan any sent el número dos del govern”.

Pel que fa, a les hores extres, el responsable de la Policia Local ha afirmat que “és una situació que es produïx cada any, fins quan el PP governava. Cal tindre en compte que enguany hem eixit de la pandèmia, s’han organitzat centenars d’activitats de tota mena que han requerit la presència dels agents i hem tingut grans obres com la canalització de la subestació elèctrica en Sanxo Llop o el pont d’Alacant que han suposat un gran desplegament d’efectius. De totes maneres, que no es preocupe el PP que este regidor i este govern ja ha arribat a un acord amb els sindicats i no es produirà ni una sola reducció en la disposició d’agents. Gandia continuarà sent una de les ciutats més segures de la Comunitat Valenciana per molt que als populars els moleste”.

Respecte a l’ús dels carrils bici, Arnau ha insistit, una altra vegada, que “la ciutat ja és una ciutat 30. Exceptuant uns pocs vials les bicicletes es poden moure amb total normalitat per la ciutat igual que ja està passant en la resta d’Europa. Hem d’assumir que esta diferenciació de carrils anirà desapareixent amb el temps amb la implantació de la calçada única”.

Pel que respecta a la pintura viària en el Centre Històric, l’edil socialista va qualificar de “pesada” la petició dels populars. “Parlen de perill i inseguretat en la zona quan el que succeïx és tot el contrari. Les cues i la pol·lució han desaparegut i els incidents són mínims. Volen crear polèmica on no n’hi ha”, ha assenyalat.