Nacho Arnau ultima el dispositiu especial per al tancament perimetral de Gandia durant el cap de setmana

El regidor de Seguretat Ciutadana, Nacho Arnau, va mantindre ahir una reunió amb els màxims dirigents de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat representats a Gandia pel comissari de la Policia Nacional, Luis Ascaso, i el capità de la Guàrdia Civil, José Manuel Recio, on també van estar presents els màxims dirigents de la Policia Local encapçalats per l’intendent principal cap, Marc Cuesta.

Durant la trobada, celebrada a la Central de la Policia Local, es van establir les línies a seguir i les pautes de coordinació entre els diferents cossos de seguretat per garantir el tancament perimetral que ha vingut imposat per la normativa publicada esta mateixa setmana i que afecta ciutats de més de 50.000 habitants de la Comunitat Valenciana.

Arnau ha explicat que la ciutat ha estat distribuïda en zones on s’han establert els accessos i eixides principals i secundàries. “En estos punts principals hi haurà controls permanents als quals caldrà sumar altres controls aleatoris. Es tracta d’un sistema que ja vam posar en marxa durant la primera ona de la pandèmia”, va explicar el regidor socialista, qui també va informar als participants en la reunió de les conclusions de la trobada que va mantenir mitjançant videoconferència amb la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, on havien estat convocats els representants de seguretat de les principals ciutats valencianes i on els responsables de seguretat de les diferents ajuntaments van expressar a Bravo els detalls de la situació a cada municipi.

Després de la trobada, l’edil socialista ha volgut enviar un missatge de responsabilitat a la ciutadania i ha declarat que “tot el pes i control no pot recaure en la policia perquè és materialment impossible que estiguem a tot arreu. L’actitud individual i col·lectiva de tots és la que ens ajudarà a superar esta situació de manera que una vegada més, hem d’apel·lar a la responsabilitat perquè, fent cas de les recomanacions sanitàries i de les administracions, puguem superar esta pandèmia”.