Naix una iniciativa de voluntariat per acompanyar les dones víctimes de violència de gènere

El projecte ‘No vas Sola’ és una iniciativa que intenta complementar a la resta de campanyes que des de l’Àrea d’Igualtat posen en marxa sota el nom ‘No estàs sola’. Però així com en les anteriors ocasions les accions anaven encaminades a la prevenció i sensibilització ciutadana, en la iniciativa ‘No vas sola’ es tracta d’una intervenció directa amb les víctimes de violència de gènere.

Quan les víctimes fan el pas a denunciar o quan són conscients de la violència de gènere que han patit o estan patint i busquen ajuda, en moltes ocasions se senten soles en este dur procés. Moltes d’elles no compten amb suport familiar o social i el fet d’anar soles a les instal·lacions de l’Ajuntament, al jutjat o al metge pot suposar un dur tràngol o, fins i tot, tirar la tovallola en esta lluita”, ha destacat la regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, i edil socialista Juana Navarro.

Per esta raó, naix el projecte, al costat de les voluntàries de l’Associació Rosa dels Vents per la igualtat de gènere. Dones que acompanyaran a les usuàries del departament, víctimes de violència de gènere, en els seus processos burocràtics, judicials, mèdics… O, fins i tot, a fomentar xarxes socials de suport, i gaudir juntes de moments lúdics. Es tracta de donar suport a les dones i qui millor que altres dones que ja han experimentat esta mateixa situació.

El principal objectiu sens dubte és millorar l’autoestima, transmetre a les dones que prendran les regnes de les seues vides, que han d’apoderar-se i que mai més se sentiran soles, perquè moltes altres dones han aconseguit eixir d’esta situació i juntes podrem eixir del cercle de la violència de gènere”, ha assegurat la presidenta de l’Associació Rosa dels Vents, Rosa María Fernández.

Sens dubte, un dels passos més difícils és ser conscient de la situació, admetre que estàs patint eixa violència de gènere. Per esta raó, quan acudixen a les instal·lacions de l’Àrea d’Igualtat, el camí ja ha començat. I per això cal seguir, buscar ajuda de les professionals i teixir xarxes amb altres dones per a ser més fortes.

Per a unir-se a esta iniciativa podran realitzar-ho a través del telèfon de l’Àrea d’Igualtat (96 295 95 28) o a través de l’Associació Rosa dels Vents. Les professionals les informaran de com inscriure’s, tant per a ser acompanyades o com voluntàries per a acompanyar. Actualment ja són deu voluntàries de l’associació i consideren que pot tindre un impacte veritablement positiu.