Ni Barber ni el PP tenen credibilitat, ja que han estat capaços de votar en contra dels seus propis comptes

El secretari d’Economia i Empresa del PSPV-PSOE de Gandia, Salvador Gregori, ha respost a les propostes de modificació del pressupost municipal de 2016 realitzades pel regidor del PP Guillermo Barber. Gregori ha afirmat que “ni Barber, que va signar tres pressupostos il·legals, ni el PP de Gandia en el seu conjunt, tenen credibilitat quan han estat capaços de votar en contra dels seus propis comptes. No només això, tenen la barra d’atribuir-se el superàvit pressupostari del 2015 en el qual no han tingut res a veure“.

Pel que fa a l’acusació del regidor popular sobre que els pressupostos que es portaran al Ple de l’Ajuntament del 14 de juliol són ficticis, Gregori ha recordat que durant la passada legislatura es col·locaven en els comptes municipals cànons com el de l’aigua de 10 milions d’euros que “sabien que no s’anaven a cobrar. Creaven via pressupostos un forat anual de 10 milions, rebaixaven el cost de les contractes quan sabien que el cost real era molt superior” i ha afegit que “els pressupostos s’han retardat perquè hem hagut de solucionar tots els embolics que havien deixat i que ells no van saber solucionar amb majoria absoluta“.

Respecte a la generació d’ocupació, Gregori s’ha referit a les dades que indiquen que l’atur durant l’últim any ha baixat al voltant de 650 persones mentre que durant la passada legislatura va augmentar. “L’única manera que tenim de crear ocupació és pagar a les empreses i això s’està veient”, ha remarcat el secretari d’Economia i Empresa.

També ha valorat la petició realitzada pel PP gandià de reducció de la partida per a serveis jurídics externs. Referent a això, Gregori ha explicat que “només en IPG i a nom d’un sol advocat per gestionar dos processos judicials, tenim dues factures que ascendixen a 500.000 euros. Després de la quantitat de plets judicials que a hores d’ara tenim a l’Ajuntament de Gandia per culpa de les seues males gestions, hem d’externalitzar alguns serveis perquè els funcionaris simplement no donen l’abast. És una quantitat molt modesta, pel que fa al que abans gastaven ells“.

Pel que fa als endollats, Gregori ha demanat a Barber que “no tinga la cara tan dura quan ell tenia a una persona afí al partit i la seua núvia treballant com a assessors. El mateix regidor que permetia que en IPG es gastaren 300.000 euros mensuals en personal que mai sàberem quina feina feien. Ara mateix les nòmines d’IPG no arriben a 85.000 euros”.

Sobre el Casal Jaume I, el secretari d’Economia i Empresa del PSPV-PSOE de Gandia li ha recordat als populars que l’entitat posa a disposició de qualsevol associació els seus espais per a realitzar conferències i reunions de forma gratuïta i contribuïxen al teixit associatiu de la ciutat. “El que no tenia sentit eren altres convenis que ells tenien”, ha indicat.

Finalment, sobre l’auditoria, Gregori ha recordat que ja s’ha posat en marxa i que serà realitzada per tècnics de l’Ajuntament de Gandia.