Nous abonaments amb descomptes del 30% per a La Marina Gandiense i l’Urbanet

Des de l’1 de setembre ja es poden comprar els nous abonaments de La Marina Gandiense i l’Urbanet. Tal i com han anunciat este matí el regidor de Trànsit i Mobilitat, Nacho Arnau, i el gerent de l’empresa que gestiona La Marina Gandiense, Jesús Ferrer, es tracta de noves tarifes per al transport públic de la ciutat a les quals s’apliquen descomptes del 30% en alguns abonaments. Estaran en vigor fins al 31 de desembre d’enguany.

“El Govern d’Espanya va llançar una línia d’ajudes que l’Ajuntament de Gandia ha sol·licitat per a bonificar el transport públic urbà, ha indicat Arnau. Segons ha afegit l’edil socialista, “esta subvenció tracta de resoldre eixes deficiències econòmiques i socials derivades de la guerra d’Ucraïna. Així doncs, s’aplicarà als abonaments de transport, a excepció d’alguns bitllets, un 30% de descompte respecte als preus anteriors”.

Les noves tarifes s’apliquen als abonaments i els de multiviatge de tots dos serveis de transport. Així, en La Marina Gandiense 10 viatges que estaven a un preu de 12,50 euros, ara estan a 8,75 euros. Pel que fa a l’Urbanet estava en 8,50 euros i ara a 5,95 euros. Pel que fa als tiquets multiviatge de 20, 30, 40, 60 i 80 de La Marina Gandiense el descompte és major. Per exemple, 80 viatges que estava a 51 euros per als majors de 17 anys passa a 35,70 euros, mentre que per a edats entre 4 i 16 anys de 40 a 28 euros.

Els viatges senzills d’anada i tornada, les targetes d’estudiants i daurada no s’inclouen en esta reducció de preu. “Així és com es va aplicar en l’ordre ministerial i és com estem aplicant-ho des de l’1 de setembre”, ha assenyalat el gerent de La Marina Gandiense. A més, ha recordat que els abonaments de 20, 30, 40, 60 i 80 viatges tenen una validesa de 30 dies, però els de 10 viatges no tenen caducitat. En la Marina es poden recarregar abans que s’acaben i a l’Urbanet ha d’utilitzar-se la totalitat dels viatges per a poder recarregar.

Segons ha detallat Ferrer, es va fer una estimació basada en les dates obtingudes de l’últim trimestre de 2019 perquè es van considerar 2020 i 2021 com anys transitoris per la pandèmia i postpandèmia. La subvenció cobriria aproximadament uns 20.000 euros, ja que en 2019 21.175 euros representaven eixe 30% que s’ha reduït. Les noves tarifes estan en marxa des de l’1 de setembre i es podran usar fins al 31 de desembre d’este mateix any.

Documentos adjuntos