Obert el termini per a sol·licitar el Bo Cultural Jove fins al 15 d’octubre

El passat 25 de juliol es va obrir el termini per a sol·licitar el Bo Cultural Jove, una ajuda directa de 400 euros per a tots aquells que complixen 18 anys al llarg de l’any 2022 per a adquirir i gaudir de productes i activitats culturals. Al voltant de 900 joves de tota Gandia podran beneficiar-se d’estes ajudes, recollides en els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2022.

Esta campanya té com a objectius oferir un impuls econòmic per a descobrir i gaudir de la cultura en totes les seues disciplines, generar hàbits de consum de productes culturals entre la joventut i revitalitzar i dinamitzar el sector cultural a Espanya.

La sol·licitud es podrà realitzar per part dels joves nascuts en 2004 al següent enllaç fins al dissabte 15 d’octubre: https://beneficiarios.bonoculturajoven.gob.es/. En esta mateixa pàgina (apartat “Complisc 18 anys en 2022, com sol·licite el bo?”) es podran consultar els requisits per poder demandar-ho.

“A través de les oficines de l’Espai Jove de Gandia i el Grau els joves també podran vindre a demanar informació i, així, assessorar-los directament en un espai físic de referència per tramitar les sol·licituds”, ha explicat la regidora de Joventut, Lydia Morant.

La gestió del Bo Cultural Jove es realitzarà a través d’una web i una app específiques, en les quals es presentaran les sol·licituds. Una vegada concedida l’ajuda es rebrà una targeta de pagament virtual per al seu ús a través del dispositiu mòbil, tot i que també hi haurà a l’abast en format físic per a qui ho requerisca. Els 400 euros es podran utilitzar durant els dotze mesos següents a la seua concessió.

El Bo Cultural Jove estarà dividit en tres apartats, per a fomentar el descobriment i l’accés a diverses expressions culturals:
– 200 euros per a arts en directe, patrimoni cultural i arts audiovisuals (música en directe, festivals escènics, museus, exposicions…).
– 100 euros per a productes culturals en suport físic (llibres, revistes, videojocs, discs…).
– 100 euros per a consum digital o en línia (subscripcions i lloguers a plataformes musicals, e-books, podcasts, revistes…).