Oleksandr Usyk, el “gandià” que aspira a ser el millor pes pesant del món

Riad (Aràbia Saudita) acollirà el pròxim dissabte 18 de maig la baralla entre Oleksandr Usyk i Tyson Fury per la unificació del campionat mundial del pes pesant. Un fet que no s’ha produït a la categoria des del 1999. Este combat, qualificat com “el combat més gran del segle” ha tingut Gandia com un dels seus protagonistes. I és que el campió Ucraïnés, Oleksandr Usyk (17 de gener de 1987, Simferópol), ha triat la nostra ciutat per fer tota la preparació del combat des de fa més de mig any.

Usyk ha estat a Gandia, on ha utilitzat les instal·lacions del Centre Esportiu del Grau i l’Espai Baladre (convertit en un centre d’entrenament de màxim nivell durant els darrers mesos), el seu lloc de preparació ideal alhora que ha gaudit d’una privacitat i una qualitat de vida que no li garantien altres emplaçaments. Entre els aspectes que més ha valorat hi ha la possibilitat de fer entrenaments a l’aire lliure o banyar-se al mar durant l’hivern, i la gastronomia, ja que ha pogut gaudir de tota classe de productes de quilòmetre zero durant el seu stage de preparació.

El consistori, conscient de la repercussió mediàtica d’Usyk (dos milions de seguidors a Instagram) ha col·laborat amb l’equip del campió ucraïnés a qui se li ha pogut veure a les seues xarxes entrenant amb el logotip de la nostra ciutat visible o passejant per la platja de Gandia.

Durant la seua estada a la nostra ciutat, l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyat per l’edil d’Esports, Jesús Naveiro, i la regidora de Turisme, Platges i Promoció Exterior, Balbina Sendra, va visitar Usyk durant un dels seus entrenaments. L’aspirant a campió del món també va visitar l’Ajuntament de Gandia on va ser rebut per l’alcalde a qui va fer entrega d’un parell de guants signats i una samarreta del seu equip de futbol, el FC Polissya.