Operación Aplauso: Els interessos per la compra dupliquen els ingressos pel lloguer

El PSPV-PSOE de Gandia ha insistit en la denúncia feta pública ahir, segons la qual la ciutat ha adquirit la zona dels cines i boleres de l’Hotel Gandia Palace pel triple del seu valor, tal i com ho certifiquen informes d’experts. Els Socialistes de la ciutat han ampliat la denúncia amb més informació, assegurant que eixe negoci, que han qualificat de “ruïnós per a la ciutat de Gandia”, suposa que els interessos que pagarem per l’adquisició de l’edifici dupliquen els ingressos del seu lloguer.

Amb eixes dades a la mà, el regidor socialista Vicent Mascarell ha afirmat que la inversió per la compra de la zona comercial del Palace és “ruïnosa” i que la seua rendibilitat “és també ruïnosa”. Mascarell ha denunciat que “´l’únic ingrés que provoca eixa compra és un lloguer de 180.000 €, i els interessos de la mateixa ascendixen a 335.000 € a l’any”.

Els Socialistes de Gandia denuncien, a més, que si l’empresa O’Zone deixa de pagar, ens quedarem amb l’obligació d’obrir unes instal·lacions amb altes pèrdues econòmiques que, fins a la compra, tenia l’obligació de mantindre l’hotel Oasis.

Mascarell denuncià ahir un informe pericial d’abril de 2011, encarregat pel mateix propietari, valorava la zona comercial del Gandia Palace, segons el valor de mercat, en 2.360.575 €. Mig any després però, s’adquiria per 6,8 milions d’euros. El regidor socialista, Vicent Mascarell, va lamentar també la compravenda com “una de les coses més greus que han passat en la ciutat”. I qualificà la “Operación Aplauso” de “Operación Pelotazo”. “No sabem qui és el beneficiari, però està clar que els perdedors són els ciutadans de Gandia que han pagat el triple per les instal·lacions”.