Orengo: “Dos anys després, la quebra de l’Ajuntament serà exclusivament la seua quebra i la seua responsabilitat”

El Portaveu del Grup Municipal Socialista de l’Ajuntament de Gandia, Jose Manuel Orengo, ha demanat hui la dimissió de l’Alcalde i la constitució d’un nou Executiu municipal que faça front a la situació d’intervenció en què el Partit Popular deixa, dos anys i mig després d’accedir al govern, l’Ajuntament de la ciutat. Orengo ha assegurat que “no volem de cap manera la intervenció de l’Ajuntament sinó la dimissió de l’Alcalde i la constitució d’un nou Govern que faça front a la situació de quebra en què el PP ha deixat el consistori”.

Els Socialistes asseguren que la responsabilitat de la situació és en exclusiva del propi govern municipal, que “no ha sabut fer front ni tan sols als seus propis plans econòmics per salvar l’Ajuntament”.

Orengo ha assegurat que “dos anys després, la quebra de l’Ajuntament serà exclusivament la seua quebra i la seua responsabilitat”. “Ens hem passat dos anys gastant en inversions milionàries, en rescats a negocis dels amics, en compres d’edificis que hem convertit en públics, en privatitzar serveis públics que ara són deficitaris, ofegant a proveïdors, entitats i associacions, en col·locar a persones del seu grup empresarial com a treballadors municipals, apartant a les persones de vàlua per fer el que els donara la gana i tot això ens han dut a la quebra tècnica de l’Ajuntament que ens fica prop de la intervenció”, ha afegit Jose Manuel Orengo.

El Portaveu socialista ha assegurat que “un Alcalde quebrat i incapacitat ha dut l’Ajuntament de Gandia també a la seua quebra, demostrant que té diners per al que vol però no per a fer front ni tan sols a les obligacions creditícies que té contretes per llei”. “És este el representant de la dreta valenciana o un especulador consumat que entra en política per a fer negoci?”, s’ha preguntat Orengo.

Amb esta petició, els Socialistes recorden que el Ministeri d’Hisenda ha requerit a l’Alcalde a Madrid per tal que explique per què no paga els bancs des de fa dos anys, mentre tampoc paga proveïdors, entitats o associacions. És per això que s’han reiterat en què la solució no és la intervenció de l’Ajuntament sinó la dimissió de l’Alcalde i un nou govern d’àmplia participació amb capacitat de solventar els problemes que Torró ha causat en Gandia.