Orengo: “Proposem que els salaris dels regidors no electes es destinen a crear llocs de treball en Gandia”

El Grup Municipal Socialista ha presentat una moció al proper plenari on demana amortitzar els llocs de regidor no electe de l’Ajuntament de Gandia, en compliment de la sentència que els declara inconstitucionals, i que la partida destinada a pagar els sous d’estos dos regidors no electes siga destinada a la promoció d’ocupació en la ciutat.

El Portaveu del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Jose Manuel Orengo, ha assegurat que el seu grup proposa “amortitzar els llocs de regidor no electe, declarats inconstitucionals, i fer que la partida que anava destinada en pagar-los el salari vaja a la creació de llocs de treball en un moment tan difícil per a la ciutat i amb dades de l’atur tan negatives”.

La moció proposa també que les competències d’estos regidors no electes siguen assumides per la resta dels 13 regidors integrants del govern municipal, que tal i com ha indicat Orengo és “el govern més nombrós de la història de la ciutat, i també el que més regidors té sense una funció concreta en el dia a dia de l’Ajuntament”. Orengo ha assegurat que en esta moció proposaran també que l’eliminació dels llocs de regidor no electe no suposen incrementar el nombre d’assessors i càrrecs eventuals que té l’actual govern de Gandia.

Fins ara, Javier Reig i Ana Penalba ocupaven el lloc de regidors no electes d’assumptes d’Alcaldia, en el cas de Reig, i amb competències en matèries tan diverses com trànsit, turisme i Seguretat ciutadana, i Ocupació, en el cas de Penalba.