Orengo: “S’ha demostrat que allò que li vaig dir a Torró no eren ni injúries, ni calúmnies, sinó veritats com a punys”

La Secció Tercera de l’Audiència Provincial de València ha desestimat el recurs d’apel·lació per l’arxiu de la querella penal presentat per l’alcalde de Gandia, Arturo Torró, contra l’exalcalde José Manuel Orengo, per un suposat delicte d’injúries i calúmnies. Cal destacar que contra esta sentència no cap recurs.
Els Socialistes de Gandia considerem que “la desestimació d’este recurs és la primera gran derrota judicial de l’alcalde Arturo Torró, que ve precedida per moltes altres en les quals ni tan sols s’ha arribat a produir judici”. Cal recordar que Orengo ja va advertir en el seu moment que no tenia cap por a les accions judicials mampreses contra la seua persona per Arturo Torró, ja que l’única cosa que deia en les seues declaracions “no eren ni injúries, ni calúmnies, sinó veritats com a punys”.

 

De la sentència s’extrau que el terme “mafiós” no té transcendència penal. Així mateix, l’apel·latiu de mafiós ja ha sigut valorat pel Tribunal Suprem com penalment irrellevant, també en una situació de confrontació política.
L’Audiència Provincial també dictamina que l’al·lusió al “blanqueig de diners mitjançant societats pantalla” té el seu origen en una informació publicada en un mitjà de comunicació i que, almenys en el moment en què es van fer les manifestacions d’Orengo, no van tindre una resposta judicial per part de Torró.
Per tot açò, els Socialistes de Gandia entenem que “la querella interposada per Torró només perseguia acovardir a Orengo, amb un abús d’accions penals i de poder per a paralitzar el seu dret a la rèplica política. Torró vol

 

 

 

 

impedir explicar el que està passant en l’Ajuntament de Gandia. Per tant, li demanem a l’alcalde de Gandia que deixe de gastar diners de tots els gandians en advocats i falses denúncies perquè les perd totes”.

 

El passat mes de juliol ja es va arxivar la querella penal interposada per Torró, amb motiu d’un comunicat signat a l’octubre de 2013 per Orengo com a vicesecretari de Relacions Institucionals del PSPV-PSOE, en un encreuament d’acusacions amb el secretari general del PPCV d’eixe moment, Serafín Castellano.
Així, en este comunicat Orengo es preguntava si “és Arturo Torró l’exemple d’alcalde del PP a la Comunitat Valenciana, amb més de 30 societats pantalla per a poder blanquejar diners sense que conste que tinguen cap mitjà de producció? A Gandia tenim un alcalde mafiós, i per açò, quan entre la Guàrdia Civil en el seu despatx, senyor Castellano, no podrà dir vostè que no sabia res”, entre altres qüestions.