Pacte de ciutat històric a Gandia per a fer front a la Covid-19

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, juntament amb els portaveus dels grups polítics municipals amb representació al Consistori gandià i representants de la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor (FAES) i els sindicats UGT i CC OO, han refrendat un acord històric per a la ciutat, sota la premissa ‘Gandia és el primer’. L’objectiu: la reactivació dels sectors productius i econòmics paralitzats davant el virus, i la protecció de les persones i la seua condició econòmica i laboral.

Des de l’inici de l’emergència sanitària, l’Ajuntament de Gandia, amb el conjunt de forces polítiques, ha treballat amb FAES i les centrals sindicals majoritàries UGT i CC OO un seguit de propostes per a enfortir les xarxes de protecció del sistema públic de suport a les famílies i a les seues elementals condicions de vida, i de suport als sectors productius que s’han vist afectats per l’aplicació del decret d’estat d’alarma i les mesures de confinament i distància social imposades en la contenció de la pandèmia de la Covid-19.

El 5 de maig, el primer ple telemàtic de la història de la ciutat de Gandia aprovava una declaració institucional de la mà de tots els partits amb representació municipal, amb 127 mesures de xoc que l’Ajuntament ve impulsant des del decret de l’estat d’alarma. I hui, han estat els empresaris i els sindicats els qui han fet un pas endavant i s’han sumat a este document. Este Pacte se situa entre els pioners de la Comunitat Valenciana.

Diana Morant ha destacat que “el repte de la ciutat és enorme: estar al costat de totes les persones, ningú pot quedar desprotegit de la societat, i reactivar la vida socioeconòmica, perquè la ciutadania ha de tindre una vida digna. Per això, la lliçó que ens deixa la pandèmia és que per a eixir d’ella hem de caminar tots junts. El diàleg social ha de ser permanent en la ciutat“. El Pacte que hem signat hui, segons Morant, donarà solidesa a l’eixida de la crisi. “Hui és un dia molt important i, fins i tot, emocionant que fa que una vegada més em senta orgullosa de la reacció de la meua ciutat“, ha manifestat l’alcaldessa.

Per la seua banda, el portaveu del Grup Municipal Socialista, José Manuel Prieto, ha assenyalat que “ja vam dir que faríem tot el que fera falta per arribar a acords de ciutat que vertebren mesures necessàries per a la reconstrucció de tot el que s’ha danyat, de les famílies i els sectors productius. El que necessitem són pactes i consensos, sempre des de la voluntat del diàleg social, per a seguir arribant en els pròxims mesos a l’ampli abast de mesures que necessite la nostra ciutat per a sobreposar-se a esta adversitat”.

Consens, unitat i voluntat de diàleg per a eixir com més prompte millor de la crisi sanitària i econòmica derivada del coronavirus. Eixe és l’esperit del gran Pacte de Ciutat que este matí han signat al Saló Laval de l’Ajuntament de Gandia els representants del fòrum socioeconòmic, un ens que va constituir recentment l’alcaldessa Diana Morant per tal d’afrontar de manera conjunta l’emergència de la pandèmia i les seues conseqüències.