Pacte de ciutat històric a Gandia per afrontar la COVID-19

Consens, unitat i voluntat de diàleg per eixir com més prompte millor de la crisi sanitària i econòmica derivada de la COVID-19. Eixe és l’esperit del gran Pacte de Ciutat que han signat al Saló Laval de l’Ajuntament de Gandia els representants del fòrum socioeconòmic, un ens que va constituir recentment l’alcaldessa Diana Morant per tal d’afrontar de manera conjunta l’emergència de la pandèmia i les seues conseqüències.

El 5 de maig, el primer ple telemàtic de Gandia aprovava una declaració institucional de la mà de tots els partits amb representació municipal, amb 127 mesures de xoc que l’Ajuntament ve impulsant des del decret de l’estat d’alarma. I hui, han estat els empresaris i els sindicats els qui han fet un pas endavant i s’han afegit a aquest document. Aquest Pacte se situa entre els pioners de la Comunitat Valenciana. La voluntat de la Corporació és que les mesures front a les conseqüències socials i econòmiques d’aquesta emergència sanitària, i les que puguen formar part del període immediatament posterior a l’estat d’alarma, “compten amb el consens social, la voluntat de diàleg i l’esperit de concertació amb la resta d’actors econòmics i socials de la ciutat de Gandia”.

Per això, des de l’inici de l’emergència sanitària, l’Ajuntament de Gandia, amb el conjunt de forces polítiques, ha treballat amb la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor (FAES) i les centrals sindicals majoritàries (UGT i CC.OO.) un seguit de propostes “per enfortir les xarxes de protecció del sistema públic de suport a les famílies i a les seues elementals condicions de vida, i de suport als sectors productius que s’han vist afectats per l’aplicació del decret d’estat d’alarma i les mesures de confinament i distància social imposades en la contenció de la pandèmia de la Covid-19”.

Per a l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, “el repte de la ciutat és enorme: estar al costat de totes les persones, ningú pot quedar desprotegit de la societat, i reactivar la vida socioeconòmica, perquè la ciutadania ha de tindre una vida digna. Per això, la lliçó que ens deixa la pandèmia és que per a eixir d’ella hem de caminar tots junts. El diàleg social ha de ser permanent en la ciutat”. El Pacte que hem signat hui, segons Morant, donarà solidesa a l’eixida de la crisi. “Hui és un dia molt important i, fins i tot, emocionant que fa que una vegada més em senta orgullosa de la reacció de la meua ciutat”, ha manifestat l’alcaldessa.