Per a combatre el soroll serem àrbitres, no jutge i part com el Govern del PP

15-04-22 Juantxo Ribes. r prensa sobre el ruido 2

La candidata a l’alcaldia dels Socialistes de Gandia, Diana Morant, ha presentat les mesures contra el soroll per a la nostra ciutat que recull el Programa de Govern. “Tenim la voluntat política de combatre el soroll i serem àrbitres, no jutge com el Govern del PP als darrers quatre anys”, ha destacat Morant. Per això, “els Socialistes no pretenem buscar ni culpables, ni víctimes, ni assenyalar a ningú, ja que en el problema del soroll cal prendre consciència i actuar”.

Davant esta situació, els Socialistes de Gandia proposem la constitució de la Taula del Soroll en la qual estaran representats tant els responsables de l’emissió sonora com els veïns afectats, per a la realització del Pla Acústic Municipal i el conseqüent programa d’actuació. “Cal adaptar l’ordenança municipal, la qual està desfasada, així com actualitzar els mapes de soroll de la nostra ciutat de l’any 2003 per a vore quines són les zones més afectades a dia de hui”, ha assenyalat la candidata socialista a l’alcaldia.

Tanmateix, és necessària la implicació acústica del propi Ajuntament, “que ha de ser exemplar i el primer que ha de deixar emetre soroll”, ha comentat Diana Morant.

En este sentit, es prioritzarà la compra de vehicles sostenibles i poc sorollosos, tant en el parc mòbil del mateix Ajuntament, com en de les empreses concessionàries. “No podem exigir als agents econòmics i als veïns que siguen més responsables amb la acústica, quan l’Ajuntament és el primer que incompleix la normativa de convivència”, ha recalcat Morant.

També es crearà dins de la Policia Local una unitat d’agents ambientals acústics, així com s’establirà una ordenança específica per a la convivència a la platja, entre d’altres.

Per la seua banda, el coordinador del Programa de Govern ha ressaltat que “és mentida que els Socialistes estem en contra de l’activitat econòmica a la nostra ciutat. Més bé al contrari, ja que volem una ciutat viva i capdavantera també en hostaleria i oci, però compatible amb tots”.

 Així, per a l’elaboració del Programa de Govern els Socialistes no hem volgut enfrontar els uns contra els altres, sinó parlar amb tots. Prieto ha apuntat que s’ha de tornar a tindre en compte al Departament d’Acústica del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica. “En definitiva, escoltar a tots, cosa que no ha fet el PP durant els últims anys”, ha conclòs el vicesecretari general dels Socialistes de Gandia, José Manuel Prieto.