Picornell: “Amb el centre social de Kentucky hem heretat un altre empastre de l’anterior govern del PP”

El president de la Junta de Districte de la Platja, Miguel Ángel Picornell, ha eixit al pas de les crítiques abocades pel regidor del PP Pepe Just, referents a l’acabament del Centre Social de Kentucky, afirmant que “Pepe Just sap millor que ningú quina és la situació d’este projecte”. Picornell ha comentat que en una de les primeres converses que va mantenir amb Pepe Just quan es va produir el relleu del govern, li va exposar la finalització d’este centre social, ja que no existia cap procediment administratiu i ningú sabia res a l’Ajuntament. Així, Pepe Just li va dir a Miguel Ángel Picornell: “Ja saps com és Arturo…”. Per tot açò, “amb el centre social de Kentucky hem heretat un altre empastre de l’anterior govern del PP”, ha apuntat el regidor socialista.

Quan Picornell va assumir la presidència de la Junta de Districte de la Platja, el president de l’Associació de Veïns de Kentucky el va informar que el centre social estava pendent de concloure i que tan sols faltaven 10.000 euros. “Quina va ser la meua sorpresa quan vaig comprovar que eixos 10.000 euros es van convertir en una factura de més de 12.000 euros i en una altra de més de 16.000 euros, les quals no estaven signades per ningú”, ha assenyalat el regidor responsable de la Platja.

D’esta manera, l’anterior govern del PP va desviar esta actuació a l’empresa pública IPG sense cap encomanda de gestió, transformant-la en tres projectes de 50.000 euros. Concretament, es tracta del replanteig del terreny (que es va pagar a l’empresa que el va executar amb una permuta d’un altre terreny), el cercat perimetral (16.226,06 euros que encara si li deuen a l’empresa que el va fer) i la caseta prefabricada de fusta (12.453,42 euros que també estan pendents de pagament). “No fa falta que diga perquè: uns projectes que signa Arturo Torró com a president d’IPG”, ha asseverat Picornell.

Per tant, Picornell va buscar dues vies de solució: acabar el centre social de Kentucky amb una subvenció de la Diputació de València mitjançant el Pla d’Inversions Financerament Sostenibles i, d’altra banda, negociant amb les empreses que ja havien fet el seu treball. “El problema s’ha donat perquè hi ha dificultat per a entrar en les obres, donat que estes empreses es neguen a fer entrega de les claus fins que no cobren de l’empresa pública IPG, que està en liquidació. A més, esta actuació ha d’estar finalitzada abans del pròxim 31 de desembre per a poder rebre l’ajuda de la Diputació, si no es perdria”, ha recalcat l’edil socialista.

L’actual responsable de la Junta de Districte de la Platja ha ofert a l’Associació de Veïns de Kentucky les instal·lacions de l’antiga escoleta de la Platja de manera provisional mentre no es puga utilitzar el nou centre social.