Picornell: “No poden donar lliçons aquells que en 4 anys no van invertir ni un euro en infraestructures hidràuliques”

“A Víctor Soler no l’importa el benestar de la ciutadania. Ell ve ací a fer política. Demana que es netegen els embornals quan sap, o deu saber, si les seues ocupacions a València li ho permeten, que s’hi està treballant des de fa un mes. No fa falta que vinga el PP a exigir al Govern de Gandia la neteja d’estes infraestructures”. Així de contundent ha estat el regidor de Serveis Bàsics a la Ciutadania, Miguel Ángel Picornell, en resposta a les crítiques del portaveu del Grup Municipal del PP, Víctor Soler, qui assegurava que el Govern local no estava netejant els embornals com a mesura de previsió per la possibilitat de pluges fortes.

El regidor socialista ha recordat que quan es produïsquen pluges per més de 50 litres per metre quadrat en una hora, es tornaran a inundar les zones de sempre. “Les unes, perquè el PP no va realitzar ni una sola actuació del pla director quan va governar i, les altres, per defectes en la seua construcció. No és culpa d’este ni tampoc d’anteriors governs, que en un moment determinat quan es limitaren les altures a la platja, es construira cap a baix”, ha indicat.

Picornell ha recordat que l’anterior govern del PP no va invertir cap euro en infraestructures hidràuliques. “I no ho va fer perquè es va dedicar a les baralles judicials amb l’empresa mixta Actuacions Ambientals Integrals al punt de posar-la en liquidació. Era evident: allò que va baix terra no es veu i no és rendible per a la seua venda en paper ‘couché’ on ompli molt més una foto de Julio Iglesias o la Pantoja”, ha assenyalat el regidor de Serveis Bàsics a la Ciutadania.

Per contra, l’actual govern ha aconseguit recuperar el diàleg i el pla director. Així, durant la present legislatura es portaran a terme una sèrie d’actuacions que són necessàries per a pal·liar l’efecte de les pluges, com ara el reforç de la zona de pluvials de la plaça de Navarra o l’adequació de l’emissari submarí per a evitar que es torne a tancar la platja de Venècia. Un projecte valorat en més de 800.000 euros que no podrà executar-se a curt termini, però que està contemplat. “Així que, una vegada més, lliçons del PP en esta matèria, ni una”, ha conclòs el regidor socialista.