Premi Educació 2014 a la xarxa d’escoletes creada pels governs de José Manuel Orengo

La xarxa d’escoletes públiques municipals creada durant les legislatures 2003-2007 i 2007-2011 amb els governs locals presidits pel socialista José Manuel Orengo, ha estat distingida a la segona edició dels Premis Educatius 2014, convocats pel PSPV-PSOE. A l’acte celebrat ahir al Palau de l’Exposició de València va assistir una de les educadores acomiadades pel Govern del PP, qui va recollir el premi, juntament amb l’exregidora d’Educació, Liduvina Gil.

“Gràcies a l’impuls en aquell moment de l’alcalde Orengo, es va fer una aposta valenta, amb la complicitat de tots els gandians, per estendre l’educació en el període dels 0 als 3 anys, com un dret que permetera la igualtat d’oportunitats i la conciliació de la vida laboral i familiar”, va subratllar Gil en el seu discurs, indicant que “amb el govern actual del PP s’han privatitzat les escoletes augmentat el preu de la matrícula, convertint-se en un negoci i acomiadant il•legalment a les treballadores”.

La Xarxa Municipal d’Escoletes estava formada per un total de huit centres educatius modèlics i pioners a tot l’Estat espanyol. A les escoletes ja existents de Santa Anna i el Grau, al 2007 es va incorporar l’Escoleta Dos Campanars, al districte de Benipeixcar. Durant la legislatura 2007-2011 és quan se li dóna un gran impuls a esta xarxa —que va ser tot un referent no sols la Comunitat Valenciana, sinó a tota Espanya—, amb la construcció de cinc escoletes: Centre Històric (parc d’Ausiàs March), Corea (carrer Perú), les Alqueries (les Foies), Raval (carrer Rafelcofer) i la de la Platja (en estos moments tancada). També es va projectar una escoleta de caire laboral al sector Sanxo Llop, la qual no ha arribat a executar-se.