Presentació solidària dels equips base de la U.D Portuarios del Grau de Gandia    

 

Gandia 19  de novembre 2015.-  Jornada solidària al món del futbol. El pròxim diumenge, 22 de novembre, a les 10.30h tindrà lloc la presentació oficial dels equips de la Base de la U.D Portuarios, del Grau de Gandia, i a continuació es farà un partit de la Lliga Regional Preferent III entre el U.D Portuarios i el C.D Alcoyano B. L’espectacle esportiu serà aprofitat per arreplegar diners per a Cáritas mitjançant una rifa. Hui s’ha presentat la iniciativa per part dels directius del club que compta amb la col·laboració i total suport de l’Ajuntament de Gandia.

El president de la Junta de Districte del Grau, Miguel Àngel Picornell, ha volgut destacar el treball solidari que està fent la directiva del club i el moment esportiu que està vivint el mateix “aquesta és una setmana històrica perquè el Portuarios és líder del grup tercer regional preferent, i si acabara així la Lliga passaria a categoria nacional, a tercera divisió. Els seguidors estan d’enhorabona. Vull, a més,  destacar el treball solidari que està fent la directiva i aquesta iniciativa, que aprofita la presentació del planter del club, per a ajudar als més necessitats”.

La proximitat del Nadal i la sensibilitat amb les persones més necessitades per culpa de la crisi econòmica estan darrere d’aquesta cita solidària. Sergi Uribe, president del U.D Portuarios, ha explicat que “aprofitem la presentació del nostre planter per fer una rifa solidària. Consistirà en un lot de productes, cedit per gent desinteressada, al preu de 2 euros. Al descans del partit es farà entrega de tot el que s’arreplegue a Cáritas”.

Aquest no és l’únic projecte solidari del U.D Portuarios. El pròxim dia 21 de desembre hi haurà un partit amistós entre el primer equip del Portuarios i el Juvenil del València CF. Tots els diners que s’arrepleguen aniran destinats a Asmisaf, Associació Prominusvàlids Psíquics de la Safor, que enguany compleix 50 anys ajudant a les famílies i als xiquets  amb discapacitat intel·lectual.

D’altra banda també s’ha informat sobre les futures ajudes al món de l’esport en Gandia. Des de la Unió Esportiva s’ha comentat que ja s’han reunit amb la regidora d’Esports, Lydia Morant, per a tractar aquesta qüestió. Miguel Àngel Picornell ha volgut aclarir que “estem elaborant els pressupostos i encara no se sap la partida que hi haurà destinada a aquest assumpte. No sabem la xifra però el que si sabem és que hi haurà ajudes”.

 

La U.D Portuarios va ser fundada l’any 1959. Des del 2013 compta amb un nou estadi, el Nou Fort Llopis, i ara mateix formen una gran família esportiva, amb 13 equips des de prebenjamí fins a juvenil, amb més de 270 persones entre tècnics i xiquets. Ramón Ribero, director tècnic del U.D Portuarios, ha explicat el seu projecte esportiu “ja fa 9 anys que la directiva està a càrrec del club. Hem aconseguit tindre 13 equips i un primer equip. Aquest és un projecte a llarg termini que ja està donant els seus fruits. La intenció es formar als xiquets tant a nivell humà com esportiu per què avancen en les diferents categories amb les quals competim”.