Presentarem un abast de responsabilitat al govern del PP per deixar a Gandia sense Innova i sense diners

L’informe de la Sindicatura de Comptes solicitat pel PSPV-PSOE revela que l’Agència Tributària retindrà 1 milió del fons de compensació fins a pagar els 6 milions per paralitzar l’obra

L’anomenat “Cas Innova” es torna contra el PP: els socialistes presentarem un abast de responsabilitat per la nefasta gestió.

José Manuel Orengo: “Acabar l’Innova hi haguera costa 3 milions d’euros que, com s’ha demostrat fins i tot judicialment, estaven en caixa. Ara pagarem 6 sense tenir l’edifici construït”.

L’informe de la Sindicatura de Comptes sol·licitat pel PSPV¨-PSOE revela que el govern del PP mentia quan el passat 14 de febrer va afirmar que Hisenda li havia donat un termini de 10 anys per a retornar els 5 milions d’euros més interessos per la paralització del projecte Innova. Tot açò després d’haver intentat sense èxit portar als tribunals als impulsors del projecte. Després de les negatives de diferents jutjats que no van apreciar ombres de dubte en les actuacions dutes a terme, Torró, sense assumir mai el seu error, va afirmar haver negociat amb Hisenda per a retornar l’import exigit, de quasi 6 milions d’euros en 10 anys. Una vegada més, mentia.

Segons la Sindicatura de Comptes, l’Agència Tributària retindrà cada any 1 milió d’euros del fons de compensació fins a pagar els 6 amb què ha sigut multat l’Ajuntament. Literalment l’informe diu que “es deduirà de la Participació en els Ingressos de l’Estat (PEU). I de forma general, l’Estat retindrà un 25% del PEU que rep Gandia, aproximadament un milió d’euros anuals”.

Segons José Manuel Orengo, “l’Innova simbolitza l’eix del mal de Torró: perseguir a l’oposició, destruir el fet i endeutar a Gandia”. Al mateix temps, el portaveu socialista assenyala que “haver acabat l’edifici costava 3 milions d’euros; no haver-ho fet ens costarà 6 i no tindrem edifici”. Per açò, Orengo ha anunciat que sol·licitaren l’abast de responsabilitat cap als actuals gestors perquè “Gandia no pot pagar els excessos dels seus responsables polítics. Els 3 milions de més els ha de pagar l’alcalde”. Al mateix temps, adverteix que “el mateix que ha passat amb l’Innova està ocorrent amb l’impagament als bancs: Torró tracta d’arribar al 2015 enganyant a tothom i seguir amb la festa. Els que vengen després hauran d’arreplegar la brossa”.