Prieto: ‘A qui beneficia la consulta trampa de l’Auir?’

Esta vesprada s’obri la consulta sobre els projectes per a urbanitzar l’Auir, una suposada consulta ciutadana amb el resultat decidit per endavant.

Mascarell: “No anem a jugar a un joc en el que l’únic que sap les regles i el resultat final és el propi Torró”.

Prieto: “La qüestió no és per a què urbanitzar l’Auir, sinó per a qui perquè el beneficiari no és la ciutadania”.

Esta vesprada s’inaugura l’exposició de projectes per a l’Auir que en una setmana pretén justificar el que el govern del PP persegueix des de fa temps: la urbanització d’este espai natural verge a la platja de Gandia. Els socialistes van ratificar dissabte en la seua Assemblea ordinària el seu compromís amb la protecció de l’espai i l’oposició frontal a qualsevol intent que comprometa la seua conservació. El portaveu de l’executiva, José Manuel Prieto, arran del concurs-trampa planteja que “la pregunta no és per a què, sinó per a qui, a qui beneficia; a la ciutadania i a Gandia, no”.

Vicent Mascarell, portaveu del grup municipal, es pregunta “Qui votarà? Amb quin cens? Qui garanteix la transparència del procés” i davant els duotes que presenta, anuncia que “els socialistes no anem a jugar a un joc on l’únic que sap les regles i el resultat final és el propi Torró”. Mascarell recordar que alhora que es planteja esta pseudo-consulta ciutadana no vinculant, l’Ajuntament ja ha obert el procés d’adjudicació i ha designat el jurat “sense haver-ho passat abans per una comissió informativa, una junta de portaveus ni seguir cap procediment reglat”. Mascarell recorda que no és la primera vegada que Torró actua així: “ens té acostumats a, quan no són del seu gust, canviar les regles unilateralment. Busca el seu interés amb la improvissació que caracteritza al govern municipal”.

L’aprovació del decàleg “El valor del Medi” va ser una de les resolucions aprovades per l’Assemblea. L’altra es referia al Parc Sant Pere i incorpora les propostes fruït del diàleg amb els veïns, a més d’afegir-ne de pròpies. En la resolució s’aposta per mantenir l’actual model de parc i actuar per a rehabilitar, que no remodelar, el que calga. José Manuel Prieto ha assenyalat que “sabem que al govern municipal li molesta que ens reunim amb els ciutadans, que comptem amb la seua participació per a les nostres propostes polítiques, però que ho seguirme fent perquè entenem que és això la democràcia i cal la màxima possible per a frenar l’autoritarisme del PP”.

Finalment, l’Assemblea de l’Agrupació Socialista de Gandia va triar Vicent Mascarell com a coordinador del comité electoral per a la campanya europea. Mascarell ha assenyalat que el pròxim 25 de maig “ens juguem molt, són unes eleccions trascendentals que el PP tracta que passen desapercebudes. S’ha vist i demostrat que Europa no és la mateix quan governa l’esquerra que, com ara passa, ho fa la dreta”.