Prieto aposta per incrementar fins a doblar la partida econòmica de participació i de monuments de les Falles

L’alcalde de Gandia i candidat a l’alcaldia, José Manuel Prieto, ha donat a conéixer hui les principals accions que conformen el programa de govern del PSPV-PSOE de Gandia per a la pròxima legislatura pel que fa a la festa de les Falles i que beneficiaran el col·lectiu faller gandià.

En primer lloc, Prieto aposta per continuar engrandint la festa de les Falles de Gandia incrementant fins a doblar la partida econòmica de participació i de monuments fallers, “per tal d’augmentar la seua monumentalitat, la qual atrau i fa que cada vegada més turistes i visitants els coneguen, aprofitant la nostra festa fallera”.

Al mateix temps, s’ajudarà les comissions falleres gandianes amb la rehabilitació i millora dels seus casals, així com amb una partida d’inversió que actualitze l’equipament del Museu Faller de Gandia, tot un emblema a la Comunitat Valenciana i fora de les nostres fronteres.

D’altra banda, si les Falles de Gandia i el seu Congrés Faller així ho determinen, tindran el suport dels socialistes per a traslladar la cavalcada a l’estiu. “D’esta manera, convertirem la cavalcada en un gran element d’atracció de turistes i de visitants perquè coneguen la festa de les Falles i els nostres grans actes festius, contribuint a ser un esdeveniment de primer ordre en plena temporada turística”, ha destacat Prieto.

També es proposa dur a terme el festival musical infantil a l’estiu o durant la Fira i Festes amb el suport d’una partida econòmica fixa des del Departament de Turisme i des d’altres àrees de l’ajuntament per a seguir potenciant els grans esdeveniments de les Falles de Gandia, posant-los a disposició dels nostres turistes i visitants.

El programa de govern dels Socialistes de Gandia també recull la creació d’una oficina amb una finestreta única, destinada a les comissions falleres i a totes les entitats de la ciutat per tal d’agilitzar els seus tràmits burocràtics i ajudar-los amb els permisos davant l’Administració.

“Es tracta de seguir engrandint les Falles, ja que els nostres grans esdeveniments són els dies festius, els quals expliquen la nostra identitat com a poble i la gran referència fallera que és Gandia, sense oblidar l’element d’atracció i de projecció exterior que tenen”, ha conclòs Prieto.