Prieto demana un acord amb el conseller de Sanitat que mantinga els consultoris de Beniopa i Benipeixcar amb un servei eficaç

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha remés una carta al conseller de Sanitat, Marciano Gómez, on li ha sol·licitat una reunió urgent amb la intenció d’arribar a un acord entre la Generalitat i l’Ajuntament per solucionar la situació dels consultoris auxiliars de Beniopa i Benipeixcar que, segons el nou mapa sanitari publicat per la Conselleria, deixaran de prestar servei en breu. Prieto ha comparegut al despatx d’Alcaldia acompanyat de la primera tinent d’alcalde, Alícia Izquierdo, i la regidora de Sanitat, Qualitat de Vida i Polítiques Saludables, Liduvina Gil.

“Tenim tota la bona voluntat i creiem que, fruit d’un acord, es pot continuar prestant un servei eficaç al veïnat de Beniopa i Benipeixcar”, ha declarat la primera autoritat municipal, qui ha explicat que la intenció del Govern de Gandia és “parlar de tot”.

Prieto ha destacat que l’executiu està disposat a anar “més enllà de l’àmbit competencial” i assumir les millores necessàries per als dos consultoris, que s’haurien de reflectir en el conveni de col·laboració entre les dues entitats i que afecta a aquests consultoris. En este sentit, l’alcalde ha informat que l’acord s’hauria d’haver renovat el passat mes de gener i que el Govern local va enviar tota la informació per a la seua renovació, però que no s’ha obtingut cap resposta per part de la Conselleria.

“Hem d’arribar a un acord en què prevalga l’interés de la ciutadania de Gandia en conjunt i, en especial, el dels veïns i veïnes dels pobles de Beniopa i Benipeixcar”, ha finalitzat Prieto.

Per part seua, Gil ha incidit en que l’obertura del nou espai sociosanitari de Roís de Corella no ha d’implicar el tancament d’estos consultoris. “Hi ha fórmules per arribar a un acord. Estem disposats a revisar el conveni i presentar propostes que permeten evitar el tancament”.