Prieto desborda el Teatre Serrano amb mil assistents en la seua presentació com a candidat a l’alcaldia

L’acte de presentació de José Manuel Prieto com a candidat del PSPV-PSOE a l’alcaldia de Gandia va arribar a desbordar ahir el Teatre Serrano amb mil assistents, un fet que va obligar l’organització a habilitar una pantalla gegant en el passeig de les Germanies per tal que el públic que no va accedir al recinte teatral poguera seguir en directe la seua retransmissió.

Prieto va estar acompanyat en l’escenari per Diana Morant (ministra de Ciència i Innovació i alcaldessa entre 2015 i 2021), José Manuel Orengo (alcalde entre 2003 i 2011) i Pepa Frau (alcaldessa entre 1991 i 2003), davant un públic entregat en el qual hi havia una ampla representació de la societat civil gandiana, amb membres de nombroses entitats i col·lectius de la ciutat. Tots quatre van mantenir entre ells un dinàmic i emotiu diàleg que va captivar el públic assistent, aconseguint arrancar durant el seu transcurs un gran nombre d’aplaudiments.

En este acte obert a la ciutadania, Prieto va considerar que «el més important en una ciutat és garantir el principi de convivència», ja que «la política necessita de l’acord lluny de l’enfrontament», mostrant el seu orgull perquè a Gandia «es governa per a tots» i perquè «tots els projectes de ciutat els hem fet en companyia de les persones», comentant que els dos anys que porta en l’alcaldia li han ensenyat que «l’exercici de ser alcalde s’ha de fer amb moderació».


El primer edil de Gandia va ressaltar que el projecte que proposa per a la pròxima legislatura té estabilitat, rumb, lideratge i moderació. «Volem tota la ciutat unida en un projecte polític que no detinga este camí d’inversions que ja hem encetat, des de les xicotetes coses a les més grans que suposen una segona transformació com no havíem viscut en molt de temps. Perquè no és un projecte per a uns pocs i per a una sigla. És un projecte per a tota una ciutat», va indicar.

Prieto va afirmar que sent passió per Gandia. «He tingut una vida complicada, potser. Però, precisament per això, he aprés del sacrifici, de la superació de l’adversitat i de treballar tots els dies sense que ningú ens regale res per aconseguir les coses que ens importen, dedicant els millors anys de la meua vida a la vocació de servici públic que la tinc des de xicotet», va assenyalar.

L’alcalde de Gandia també va destacar que «hui som molts, però necessitem ser molts més, pensen com pensen, facen com facen i votaren el que votaren en el passat. Perquè estic convençut que estos dos anys com a alcalde no acaben amb unes eleccions, que no són el final de res. Després de les eleccions, comença tot. Per això, necessite quatre anys més i una oportunitat dels gandians i gandianes per continuar un projecte on el millor està per vindre i el primer són les persones. Sempre posant a Gandia per damunt de tot, inclús per davant de les sigles. Sempre amb els gandians i gandianes, sempre endavant i sempre Gandia», concloent amb un lema que sonarà molt a partir d’ara i que es va fer públic ahir, el de ‘Sempre Gandia’.

Diana Morant va destacar de l’alcalde Prieto la seua vocació com a servidor públic, en el sentit que «l’importen totes i cadascuna de les coses, tant les xicotetes com les grans, perquè cadascuna de les persones de Gandia tinguen tots els drets. Prieto no m’ha demanat mai res per a ell, però es desviu pels demés». La ministra del Govern d’Espanya va confessar que quan era alcaldessa de Gandia «tots volien tindre a Prieto d’alcalde de barri pel treball que va fer al districte de Corea. I, ara, és una fortuna per a Gandia, ja que és l’alcalde de tots els barris».

Morant també va voler destacar de Prieto que en els dos anys que du com a alcalde «la gent de Gandia l’ha descobert com és, amb la seua manera de governar tan pròxima, de tu a tu i de persona a persona. Prieto és la màxima expressió del que significa la política i, ara mateixa, no hi ha a Gandia una persona millor per a seguir governant esta ciutat que ell».

Per la seua banda, José Manuel Orengo va assenyalar que Prieto té tot el suport dels alcaldes socialistes que l’han precedit, ja que «hui tots estem units perquè ell tinga totes les oportunitats del món, perquè pensem que serà el millor per a la ciutat de Gandia. Hui hem sigut capaços de sumar les forces de tota la gent que reconeix que ara no hi ha millor opció que la de Prieto i el seu equip. I, hui, Prieto està aconseguint una cosa que ningú dels altres tres havíem aconseguit abans: que Gandia va a explotar recolzant a José Manuel Prieto. Ho veig i ho escolte al carrer. No veig ningú que parle malament de Prieto i, això, és mèrit d’ell».

Orengo va ressaltar de Prieto que és una persona amb una gran capacitat, que «desperta la necessitat d’ajudar-lo i dir-li que sí a qualsevol cosa que demana». Va acabar la seua intervenció indicant que «ens tens a tots. I, tan sols et desitge una cosa: que tingues el que et mereixes».

Pepa Frau va voler destacar que «hui Gandia té un alcalde que està donant-li una segona transformació i un segon impuls a la ciutat amb tots els projectes que estan en marxa. És una sort tindre un alcalde tan compromés amb la nostra ciutat i que sempre està lluitant pels gandians, quan per la seua joventut no tenia la necessitat de fer-ho, ja que com a jove podria tindre altres expectatives en la vida». A més, Frau va posar de manifest que «Prieto ha sabut fer poesia amb la política. Ha fet que no siga una cosa agra, utilitzant el diàleg i fent que les coses siguen naturals. Ha aconseguit que la política siga poesia».

Per últim, Pepa Frau va interpel·lar al públic assistent perquè mirara els ulls de Prieto, «on es poden veure eixa mirada neta i tranquil·la. És una persona que estic segura de poder deixar-li les claus de ma casa, perquè sé que quan tornara me la trobaria més bonica i neta. Per tot açò, Gandia es mereix un alcalde com ell».